Air Canada Rouge suspendă toate zborurile din rețeaua sa începând cu 8 februarie.

1 2.460

Air Canada Rouge suspendă toate zborurile din rețeaua sa începând cu 8 februarie, filiala low-cost a Air Canada fiind specializată în zboruri spre destinațiile din Caraibe și Mexic. În urma restricțiilor de călătorie impuse de către Guvernul canadian, Air Canada a luat decizia de a suspenda zborurile din întreaga rețea Rouge.

Toate companiile aeriene canadiene au suspendat zborurile spre Caraibe și Mexic.

Pe lângă zeci de vacanțe anulate, compania aeriană va trebui să concedieze aproximativ 80 de angajați. Nu doar Air Canada Rouge a fost afectată de decizia guverunului de suspendare a zborurilor. Air Canada, WestJet, Sunwing și Air Transat au suspendat temporar zborurile spre destinațiile din Mexic și Caraibe.

Air Canada Rouge a reluat zborurile la începutul lunii noiembrie, dupa mai multe luni în care activitatea companiei a fost oprită. La începutul pandemiei, transportatorul low-cost avea în flotă 66 de avioane: 25 x Boeing 767-300, 22 x Airbus A319, 14 x Airbus A321 și 4 x Airbus A320.

Pe măsură ce pandemia a continuat să facă ravagii în industrie, compania aeriană a decis retragerea imediată a aeronavelor Boeing 767-300 și Airbus A319. Air Canada Rouge a reluat operațiunile în luna noiembrie cu doar 2 avioane A321, restul aeronavelor rămânând parcate.

Air Canada Rouge va suspenda zborurile începând cu 8 februarie.

Compania aeriana a operat un program redus în sezonul de iarnă 2020/21. Acesta includea zboruri spre două destinații din Caraibe, două destinații din Statele Unite, o destinație în Mexic și o destinație în Costa Rica.

Decizia Air Canada Rouge vine ca urmare a deciziilor Guvernului canadian de a întări restricțiile la frontiere pentru a evitaun nou val de infectări cauzat de noile tulpini de COVID-19. Regulile mai dure se bazează pe un regim de testare și carantină – deja riguros – în Canada.

Suspendarea acestor servicii ar fi putut avea un rol esențial în competiția cu Sunwing Airlines, care a obținut săptămâna trecută un împrumut de urgență de 375 milioane dolari CA de la guvern. Împrumutul a fost prima asistență financiară pe care guvernul canadian a acordat-o oricărei companii aeriene de-a lungul crizei de COVID-19.

Nu se știe când se vor relua zborurile Air Canada Rouge. Cu toate acestea, toate companiile aeriene canadiene au suspendat zborurile către Caraibe și Mexic, până în sfârșitul lunii aprilie, cel putin.

Leave A Reply

Your email address will not be published.