Cumperi de la eMAG, FashionDays, elefant.ro, Libris.ro prin link-urile noastre de afiliere și ajuți la finanțarea site-ului airlinestravel.ro. Nu te costă nimic în plus, însă pe noi ne ajută să dezvoltăm acest proiect. Mulțumim!

Zboruri anulate sau întârziate? >>Solicita ACUM despagubiri<< pentru zborul întârziat sau anulat și poți primi până la 600€ despăgubire!

Aeroportul Internaţional Iaşi va avea cea mai modernă pistă din România

0 520

Noua pistă (flexibilă) a Aeroportului Internaţional Iaşi va fi inaugurată joi, 21 august, începând cu ora 9.30. Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, dl. Cristian ADOMNIŢEI, a anunţat că la eveniment au fost invitaţi cei mai importanţi oameni de stat din România, precum şi ambasadori şi oficialităţi din străinătate.

„Îi aşteptăm pe toţi ieşenii cu mare drag, la Terminaluil II al Aeroportului, pentru a asista la ceremonia sfinţirii şi inaugurării noii piste. Este realizarea unui vis de peste 20 de ani al Iaşului. În numai în doi ani proiectul a fost dus la bun sfârşit, inclusiv licitaţie şi execuţie. Primul avion care va ateriza va fi cel care vine de la Roma, la 11.25, cursa Tarom RO 406 Roma – Iaşi, imediat după evenimentele iniţiale.

Astăzi am avut ultima şedinţă extraordinară de Consiliu Judeţean înainte de inaugurarea noii piste. Am dat ultima hotărâre de Consiliu care permite Iaşului să acceseze fonduri europene având în vedere că ordinul de la Ministerul Transporturilor a venit în urmă cu o săptămână. Astfel, vom recupera de la Uniunea Europeană 56,7 milioane de euro, care reprezintă contravaloare pistei pe care o finalizăm acum, a platformei extinse pentru parcarea aeronavelor şi a unui nou terminal”, a declarat dl. Cristian ADOMNIŢEI.

Pista veche nu va mai fi operaţională începând cu 21 august, iar jumătatea sa nordică va fi folosită ca şi cale de rulare. În continuarea modernizării Aeroportului Internaţional Iaşi, se va prelungi platforma de parcare a aeronavelor şi se va construi un nou terminal, T3, care va fi operaţional din primăvara anului viitor. Acesta va avea 3600m, 6 (şase) birouri de check-in unde se vor putea procesa 320 de pasageri pe oră.

Evenimentul de inaugurare va cuprinde o scurtă slujbă de sfinţire a noii piste, în prezenţa Inaltpreasfintitului Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei şi a Excelenţei Sale Petru Gherghel, Episcopul Romano-Catolic de Iaşi. De asemenea, programul festivităţii cuprinde un moment artistic, dar şi alte momente special pregătite pentru a marca acest eveniment unic în istoria post-decembristă a Iaşului.

Reamintim că între 15 şi 19 august, Aeroportul Iaşi este închis traficului aerian deoarece se realizează legătura între pista nouă şi platforma de parcare a aeronavelor. Această legătură va intersecta pista veche astfel încât traficul aerian este întrerupt, inştiinţările către companiile aeriene în ceea ce priveşte perioada menţionată fiind trimise în urmă cu 6 (şase) luni.

Leave A Reply

Your email address will not be published.