blank

Aeroportul Internaţional Iaşi a înregistrat creşteri semnificative de pasageri în luna iulie 2014

1 743

Aeroportul Internaţional Iaşi continuă trendul ascendent în privinţa traficului de pasageri, înregistrând o creştere de aproximativ 16% în luna iulie 2014 faţă de iulie 2013.

La fel ca în lunile de iarnă şi de primăvară, Aeroportul Internaţional Iaşi a înregistrat creşteri semnificative de pasageri în luna iulie. Datele statistice ale lunii care s-a incheiat arată o creştere de aproximativ 16% a numărului total de pasageri îmbarcaţi şi debarcaţi la Iaşi faţă de luna iulie a anului trecut, luând în considerare faptul că deja vara 2013 a înregistrat recorduri în ceea ce priveşte pasagerii înregistraţi de-a lungul timpului la Iaşi.

Astfel, în iulie 2012 s-au înregistrat aproximativ 18.900 pasageri, în iulie 2013 – 26.400 pasageri (creştere de 40% faţă de 2012), iar în iulie 2014 – 30.600 pasageri (creştere de 16% faţă de 2013).

„Începând cu 21 august 2014, de când traficul aerian de la Iaşi se va desfaşura pe noua pistă, se deschid noi perspective pentru aeroportul ieşean. Vom continua toate eforturile, mai ales de-acum înainte, de a face cunoscute noile facilităţi de insfrastructura pe care Aeroportul Internaţional Iaşi le poate pune la dispoziţia companiilor aeriene. Unul dintre obiectivele noastre principale este de a colabora cu mai mulţi operatori aerieni pentru a deschide mai multe rute de la Iaşi şi pentru a avea astfel mai mulţi pasageri, în număr cât mai apropiat de capacitatea maxima de procesare.” a declarat Domnul Marius BODEA, Presedinte al Consiliului de Administratie al Aeroportului International Iasi.

Reamintim că din 2014, la Aeroportul Internaţional Iaşi sunt operaţionale următoarele curse externe şi interne:

IAŞI – TEL AVIV (Aeroportul Ben Gurion TLV) cu frecvenţă de 2 ori pe săptămână
IAŞI – MILANO (Aeroportul Bergamo BGY) cu frecvenţă de 2 ori pe săptămână
IAŞI – VIENA (Aeroportul Viena VIE) din 31 martie cu frecvenţă de 6 ori pe săptămână
IAŞI – ROMA (Aeroportul Fiumicino FCO) cu frecvenţă de 4 ori pe săptămână
IAŞI – BOLOGNA (Aeroportul G. Marconi BLQ) cu frecvenţă de 2 ori pe săptămână
IAŞI – LONDRA (Aeroportul Luton LTN) cu frecvenţă de 2 ori pe săptămână
IAŞI – TORINO (Aeroportul Caselle TRN) cu frecvenţă de 3 ori pe săptămână
IAŞI – BUCUREŞTI (Aeroportul Henri Coandă OTP) cu frecvenţă zilnică, de mai multe ori pe zi

În perioada 6-9 mai, a avut loc evenimentul #recultivatur, prilej cu care am profitat de moment şi am vizitat Aeroportul Internaţional Iaşi. Am întâlnit oameni optimişti, cu mult entuziasm şi dorinţă în a realiza lucruri măreţe. Planurile de modernizare şi dezvoltare sunt mari şi se pot realiza,dovadă stau şi cifrele menţionate mai sus.

Însă mai sunt câteva detalii de pus la punct, în special cu privire la transportul public în comun. Poate se va găsi o soluţie corectă şi în avantajul tuturor.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––

Fotografiile au fost realizate cu sprijinul F64Studio:
– aparat foto: Canon 1100D;
– obiective: Sigma 17-70mm f/2.8-4 DC şi Sigma 70-200mm f/2.8.

1 comentariu
  1. eBogdan says

    La capitolul asta se pare ca lucrurile se misca bine..

Leave A Reply

Your email address will not be published.