Turul Educațional dedicat turismului cultural religios – #RECULTIVATUR (foto)

0 934

În perioada 7-9 Mai 2014, la invitaţia Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, am participat la turul educațional dedicat turismului cultural religios, în cadrul proiectului #RECULTIVATUR. Această activitate a avut scopul de a oferi posibilitatea presei specializate, tur operatorilor și invitaților să experimenteze itinerariul de turism cultural religios, Mănăstiri si cetăți medievale, produs promovat de ADR Nord-Est în cadrul proiectului RECULTIVATUR. Excursia ne-a oferit exemple de facilități și servicii furnizate de hoteluri, restaurante, producători de artă tradițională, instituții culturale și religioase, asociații de turism, centre de informare ce pot fi utilizate pentru promovarea produsului turistic.

Prima parte a turului s-a desfăşurat în Iaşi, unde am vizitat: Biserica „Sfinţii Trei Ierarhi”; Palatul Culturii; Muzeul Unirii; Mănăstirea Golia.

A doua parte a turului a fost pe traseul Iaşi – Tg. Neamţ – Gura Humorului şi am vizitat: Castelul Sturdza (Miclăuşeni); Mesterul popular Ion Albu – măşti zoomorfe şi antropomorfe; Mănăstirea Agapia şi Muzeul Mănăstirea Agapia (Agapia); Cetatea Neamţului (Târgu Neamţ); Mănăstirea Humor şi am întâlnit meşteri populari.

Despre Castelul Sturdza v-am povestit şi în 2013, în proiectul #vinlaiasi.

A treia parte a turului a fost pe traseul Gura Humorului – Fălticeni – Iaşi şi a cuprins: Mănăstirea Voroneţ (Gura Humorului) şi Muzeul de Artă ”Ion Irimescu” (Fălticeni).

Avem o ţară frumoasă, bogată în obiective turistice, cu multe mănăstiri în ţinuturile Moldovei, dar şi cu cetăţi medievale bine conservate. Mai trebuie lucrat la promovarea acestora şi la protejarea lor.

Mai multe imagini de la #recultivatur gasiti pe pagina Airlines Travel.

–––––––––––––––––––––––

Fotografiile au fost realizate cu sprijinul F64Studio:
– aparat foto: Canon 1100D;
– obiective: Sigma 17-70mm f/2.8-4 DC şi Sigma 70-200mm f/2.8.

Pe durata evenimentului, am tastat de pe o tabletă ASUS VivoTab Note 8.

Leave A Reply

Your email address will not be published.