Aeroportul Dubai (DXB) în 2020: 25.9 milioane pasageri (-70%)

0 1.828

Aeroportul Internațional Dubai (DXB) a început recuperarea după un an provocator, cu un total de 25.9 milioane de clienți care au tranzitat aeroportul în 2020, o scădere de 70% comparativ cu anul 2019.


Cifrele oficiale anuale de trafic ale aeroportului arată o revenire în a doua jumătate a anului 2020, după un al doilea trimestru dificil. În luna decembrie au fost depășite toate așteptările, aeroportul fiind tranzitat de 2.19 milioane de pasageri.

Numărul pasagerilor a crescut semnificativ în ultimele două trimestre din 2020.

În primul trimestru al anului 2020, DXB a deservit 17.8 milioane de clienți, o scădere cu peste 20%. În al doilea trimestru, din cauza evenimentelor care au urmat în întreaga lume, cifrele au înregistrat o scădere și mai mare.

Pentru prima dată în istoria de 60 de ani a celui mai aglomerat aeroport internațional din lume, în luna aprilie, zborurile comerciale s-au oprit aproape în întregime, conform instrucțiunilor guvernului EAU.

În lunile următoare, au avut loc aproximativ 4.100 de zboruri special organizate și de repatriere de pe Aeroportul Internațional Dubai (DXB) și Aeroportul Internațional Al Maktoum Dubai (DWC). Astfel, 500.000 de călători au putut să se întoarcă în țările lor de origine.

La 23 iunie 2020, spațiul aerian al Emiratelor Arabe Unite a fost redeschis oficial de către autorități, iar călătoriile neesențiale în Dubai au fost permise începând cu 7 iulie 2020.

Aceste modificări de reglementare au avut un impact pozitiv asupra cifrelor înregistrate. Numărul pasagerilor a crescut semnificativ, până la sfârșitul anului, în T3 și T4 atingând un maxim de 1.3 milioane.

În 2020, doar 25.9 milioane de pasageri au tranzitat aeroportul din Dubai.

Privită din perspectiva piețelor actuale și a destinației deservite, redresarea este una puternică. În prezent, de pe DXB, sunt deservite 142 de destinații (o recuperare de 61) pe 80 de piețe internaționale (recuperare de 85%) cu ajutorul a 56 de companii aeriene (recuperare de75%).

India și-a păstrat poziția de țară de destinație de top pentru pasagerii ce au pleacat de pe DXB, traficul pentru 2020 ajungând la 4.3 milioane de pasageri.

Următoarea destinație favorită a fost Marea Britanie cu 1.89 milioane de pasageri, iar Pakistan a ocupat locul trei, cu 1.86 milioane de pasageri. Printre celelalte destinații s-a aflat și Arabia Saudită, cu 1.45 milioane de pasageri în 2020.

Oraseșe preferate au fost Londra, cu 1.15 milioane de pasageri, urmat de Mumbai, cu 772.000 de pasageri, și New Delhi, cu 722.000 de pasageri.

Emirates și FlyDubai au jucat un rol esențial în recuperarea rapidă a Aeroportului Internațional Dubai (DXB).

În timp ce 2020 a fost un an plin de incertitudine, un punct cheie pentru Dubai Airports au fost parteneriatele sale. Partenerii, companiile aeriene Emirates și flydubai, au jucat un rol esențial în eforturile de recuperare, împreună cu toate entitățile oficiale care alcătuiesc comunitatea aviației din Dubai.

În plus, capacitatea Autorității de Sănătate din Dubai de a reacționa rapid la mediul aflat în continuă schimbare, ținând cont și de nevoile Emiratului a făcut ca în DXB să fie înființate facilități de testare COVID-19 PCR pentru pasagerii care sosesc, făcând mai eficientă circulația turiștilor, dar și a rezidenților care se întorc.

Vă reamintim că pentru a putea călători în Dubai trebuie să prezentați doar 2 teste PCR negative COVID-19, unul înainte de călătorie și unul la sosirea în Dubai.

Leave A Reply

Your email address will not be published.