Condițiile de călătorie în Dubai: 2 teste PCR negative COVID-19, unul înainte de călătorie și unul la sosirea în Dubai

0 5.322

Pasagerii care călătoresc din România către Dubai trebuie să aibă un test PCR negativ COVID-19 efectuat cu 96 de ore înainte de plecare și vor face un alt test la sosire.

Rezultatele testului trebuie să fie TIPĂRITE în limba engleză sau arabă. Rezultatele în format electronic NU sunt acceptate. Dacă se efectuează un test la aeroport, pasagerii vor trebui să rămână în reședința lor (de exemplu, hotel, apartament etc.) până la primirea rezultatului.

Sunt permise călătoriile în scop turistic în Dubai. La sosirea pe aeroportul Dubai se efectuează un test molecular tip PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2, rezultatul acestuia fiind transmis pe telefonul mobil în aproximativ 24-48 de ore. Până la sosirea rezultatului, călătorii trebuie să stea în izolare.

Este permisa intrarea în Abu Dhabi a turiștilor care au ca destinație celelalte emirate, inclusiv Dubai, cu condiția ca aceștia să respecte regulile de carantină ale emiratului respectiv.

Călătorii pot călători în alt emirat doar prin intermediul Etihad Chauffeur, Etihad Express Coach or Airport Taxi. Turiștii care au ca destinație emiratul Abu Dhabi trebuie sa se supună, în continuare, unei perioade de carantină de 10 zile dacă sosesc din statele care nu se află pe lista verde.

Din cauza restricțiilor impuse de Abu Dhabi, Wizz Air a mutat temporar zborurile de pe ruta București – Abu Dhabi pe București – Dubai (DXB), în perioada februarie – aprilie.

Începând cu luna august 2020, toţi pasagerii care călătoresc din Emiratele Arabe Unite către statele membre ale Uniunii Europene şi Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, precum şi către statele care au drept condiţie de intrare efectuarea testului molecular tip PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2, trebuie să prezinte rezultatele negative ale testelor la îmbarcare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.