Adio, South African Airways! Trăiască South African Airways!

1 712

Autoritățile din Africa de Sud au decis soarta companiei South African Airways. O lichidează pe cea existentă, iar din cenușa SAA să renască o altă companie națională South African Airways. Poate nu se va numi la fel, dar cu certitudine se dorește să fie construită într-un regim public-privat pe temelia actualei companii aeriene.

South African Airways se află în pragul falimentului după ce a pierdut sprijinul guvernului din Africa de Sud. Iar din această cauză, a anunțat chiar concedierea a peste 4700 de angajați, echivalentul a 85% din toată forța de muncă SAA.

Adio, South African Airways!

Transportatorul național al Africii de Sud, care a început operațiunile în 1934, a fost pe minus în ultimii șapte ani. Iar pandemia de COVID-19 a fost ”cireașa” de pe tortul falimentului.

Tranziția la noua companie aeriană nu va fi ușoară, întrucât nu se știe nimic despre viața post-COVID-19. Noul operator aerian sud-african va avea o structură corporativă solidă, condusă de un management calificat, competent și cu experiență. De asemenea, este de așteptat să concureze într-o lume post-COVID-19, cu cererea mult mai mică.

În aceste momente, situația noului operator aerian este incertă. Anunțul făcut de Ministerul Întreprinderilor Publice din Africa de Sud sună mai mult ca o protecție împotriva celor ce doresc să profite de falimentul SAA. Mai mulți operatori privați, cum ar fi Comair, FlySafair și Airlink, ”vânează” activele companiei South African Airways.

Noi așteptăm să revedem în zbor noua companie South African Airways restructurată și reformată pentru perioada post-COVID-19.

Leave A Reply

Your email address will not be published.