Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

Aeroportul Berlin Tegel nu mai este. Vezi ce se va construi în locul aeroportului!

0 476

Aeroportul Berlin Tegel (TXL) nu mai este, pierzându-și oficial statutul de aeroport. Ultimul zbor a fost operat de Air France pe 8 noiembrie 2020, care întâmplător a fost prima companie ce a zburat spre TXL în 1960. A fost momentul mult așteptat când noul Aeroport Internațional Berlin Brandenburg (BER) și-a deschis oficial porțile.

TXL, numit după Otto Lilienthal, a fost timp de decenii singurul aeroport berlinez. Aeroportul a fost deschis în 1948 pentru operațiuni militare, nu departe de centrul orașului, în fostul cartier francez din Berlinul de Vest. Inițial, TXL a fost proiectat să deservească peste 2.5 milioane de pasageri pe an, dar ajunsese la peste 20 de milioane de pasageri anual. Din cauza supra-saturației, aeroportului ajunsese vestit pentru întârzierile și pierderile de bagaje.

În 1989, după căderea Zidului Berlinului, Aeroportul Berlin Tegel (TXL) avea să fie condamnat la desființare. Orașul s-a reunit și, pentru prima dată, apăruse ideea de a se construi un aeroport mult mai mare – Berlin Brandenburg (BER). Și iată că, după 30 de ani, a fost deschis Aeroportului Internațional Berlin Brandenburg “Willy Brandt” (BER).

Aeroportul Berlin Tegel – vedere generala

Aeroportul Berlin Tegel (TXL) și-a îndeplinit misiunea până în ultima zi. TXL a rămas operațional până pe 4 mai, având statut de aeroport de rezervă. Dar iată că misiunea lui s-a încheiat. OFICIAL: Aeroportul Berlin Tegel nu mai este! A început demolarea Terminalului C3 și a legăturilor A/B și C, zona de bagaje, terminalul VIP și terminalul A. Din TXL se va păstra terminalul hexagonal, clasificat ca o clădire istorică.

În locul aeroportului, va răsări un grandios proiect rezidențial și tehnologic sub denumirea: Berlin TXL – The Urban Tech Republic. Mai exact, aici se va construi un parc idustrial de cercetare / tehnologie urbană. Pe lângă acesta, se va construi și un vast cartier rezidențial cu peste 9000 de apartamente. Perioada lucrărilor de construcții va fi cuprinsă din toamna anului 2021 și până în 2040, când se va finaliza proiectul, informează airwaysmag.com.

Iată că unul dintre cele mai renumite aeroporturi ale Europei va fi eliminat de pe harta aviației, lăsând loc proiectului rezidențial. Acesta a fost Aeroportul Berlin Tegel!

Acesta a fost Aeroportul Berlin Tegel

Personal, am amintiri frumoase de la Berlin Tegel, acesta fiind unul dintre primele aeroporturi spre care am zburat. Nu am să uit niciodată experiența primului zbor București Otopeni – Berlin Tegel via Amsterdam Schiphol, operat de KLM.

Leave A Reply

Your email address will not be published.