Aeroportul Berlin Brandenburg va fi inaugurat cu o aterizare paralelă operată de easyJet și Lufthansa

3 2.025

După o întârziere totală de aproape un deceniu, mult așteptatul aeroport din berlin, recunoscut și sub numele de Aeroportul Berlin Brandenburg (BER), se va deschide OFICIAL pe 31 octombrie 2020.

Evenimentul mult așteptat va fi marcat printr-o aterizare paralelă specială operată de avioanele EasyJet și Lufthansa. Odată ce operațiunile vor debuta, EasyJet și Lufthansa vor fi cei mai mari transportatori aerieni care vor zbura din Brandenburg (BER).

AirBerlin, cândva cea de-a doua cea mai mare companie aeriană din Germania, ar fi fost mândră de noua casă, dar a faliment în octombrie 2017.

La sfârșitul anului 2019, marea deschidere a noului aeroport al capitalei germane a fost stabilită pentru octombrie 2020, data care s-a respectat după ani de eșecuri.

Însă apar zboruri operat de la BER încă din 25 octombrie. Și asta pentru că Aeroportul Schönefeld (SXF), care există în aceeași curte cu BER, va deveni oficial Terminalul 5 al noului aeroport și va primi codul IATA BER.

Conform planurilor în vigoare, actualul și principalul aeroport din Berlin – Berlin Tegel (TXL) – va continua să fie funcțional până pe 8 noiembrie, când se va închide oficial.

Leave A Reply

Your email address will not be published.