blank

Casa Albă visează la un supersonic Air Force One pentru președinte

0 1.232

Într-o lume dinamică și într-un secol al vitezei, ne tot întrebăm de ce Concorde și Tu-144 nu au avut urmași. După ce marile puteri ale lumii au demonstrat că se poate construi un supersonic de pasageri, industria aeronautică a renunțat la aceste tipuri de avioane în favoarea banilor.

Este adevărat că cele 2 aeronave supersonice de pasageri au fost un dezastru din punct de vedere economic, dar asta nu înseamnă că nu pot exista alte avioane mult mai eficiente și moderne care să ducă misiunea supersonică mai departe.

De exemplu, Casa Albă visează la un asemenea avion supersonic pentru unul dintre cei mai puternici președinți din lume. Ar fi frumos să vedem Air Force One la viteze supersonice, nu? Hermeus este o companie aerospațială dornică să dezvolte un avion supersonic Mach 5. Un astfel de avion ar putea străbate distanța New York – Londra în doar 90 de minute.

În lupta pentru avionul supersonic Air Force One a intrat și Exosonic, un startup cu menirea de a dezvolta un avion supersonic până în 2030. Exosonic ar putea construi un avion supersonic de pasageri silențios, care poate zbura deasupra uscatului și a apei fără a crea zgomot puternic la depășirea barierei sunetului. Totodată, acesta ar putea transporta până la 70 de pasageri.

Boom Supersonic este un alt jucător important, care a intrat în cursa pentru aeronava supersonică de la Casa Albă. Boom se pregătește pentru zborul XB-1 (cunoscut și sub numele de Baby Boom), un prototip construit la scară ⅓ al avionului Overture pe care Boom intenționează să îl comercializeze. Produsul final va putea atinge o viteză de Mach 2.2 (aproximativ 2.710 kilometri pe oră), mai rapid decât Concorde. 

Un vis frumos, nu?

Leave A Reply

Your email address will not be published.