Aeronavele A380 British Aiways vor fi retinute la sol pana la inceputul anului 2021, cel putin.

0 651

Aeronavele Airbus 380 deținute de British Airways vor fi reținute la sol până la începutul anului 2021. Acest lucru vine după ce Marea Britanie a anunțat intrarea în al doilea lockdown.Noile restricții în vigoare, valabile în intervalul 5 noiembrie – 2 decembrie, interzic rezidenților din Marea Britanie călătoriile internaționale neesențiale. Rezidenții pot să călătorească doar pentru studii, în interes de serviciu, pentru rezolvarea problemelor legale sau în cazuri excepționale.

Restricțiile au fost stabilite inițial pentru o lună. Miniștrii au sugerat însă că ar putea fi prelungite dacă răspândirea virusului nu va fi stopată. Ele se aplică atât pentru zborurile internaționale, cât și pentru cele interne.

De altfel, toate companiile aeriene din UK sunt nevoite să își modifice programul zborurilor pentru perioada carantinei impuse de către Guvernul de la Londra. British Airways funcționează la 30% din capacitatea totală, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Toate cele 12 Airbus A380 deținute de British Airways au fost reținute la sol încă din martie 2020. Atunci, compania aeriană a fost nevoită să reducă numărul zborurilor din cauza pandemiei de Covid-19 ce lua amploare.

Readucerea acestor aeronave în serviciul operațional s-a dovedit a fi o greșală. Din cauza restricțiilor impuse de fiecare țară în parte, cererea pieței este mult prea mica pentru acest tip de aeronavă. British Airways a luat decizia de a reține la sol toate aeronavele A380 până la începutul anului 2021, cel puțin.

Airbus A380 are o capacitate de 469 de locuri și este folosit pentru zborurile către destinațiile principale din America de Nord, Asia și Africa. Majoritatea aeronavelor sunt depozitate pe Aeroportul Chateauroux din Franța. Totuși, unele au fost mutate de la o bază la alta pentru mentenanță.

LIvrarea aeronavelor Boeing 777-9 va întârzia minimum un an

La începutul anului 2019, IAG (International Airlines Group) a comandat 18 avioane Boeing 777-9, plus 24 de opțiuni pentru British Airways. Cele 18 aeronave vor înlocui 14 x Boeing 747-400 și 4 x Boeing 777-220, care vor fi retrase din serviciu de către compania aeriană britanică.

În situația actuală, programul este deja întârziat cu minimum un an, iar livrearea celor 18 aeronave nu se va face la timp. BA a retras ultimele avioane Boeing 747-400 la începutul lunii octombrie.

Deși există speculații care spun că British Airways va retrage și flota A380, compania aeriană a declarat că nu există niciun plan în această direcție.

Leave A Reply

Your email address will not be published.