blank

Lockdown în Grecia: noile restricții la nivel național vor intra în vigoare sâmbătă.

0 1.011

Începând din data de 7 noiembrie 2020 (ora 6:00), se instituie regimul de carantină (lockdown) pentru întreg teritoriul Republicii Elene, măsură care va fi în vigoare până la data de 30 noiembrie 2020.

Autoritățile din Grecia au decissă impună noi restricții la nivel național, timp de trei săptămâni, pentru limitarea cazurilor de Covid-19. „Am ales să iau măsuri drastice mai devreme decât mai târziu”, a spus prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis.

Deși a declarat anterior că al doilea lockdown la nivel național va fi ultimă opțiune, Mitsotakis a fost forțat să acționeze după o creștere a cazurilor din ultimele cinci zile, spunând că, fără o blocare, presiunea asupra sistemului de sănătate ar fi „insuportabilă”

Conform noilor restricții la nivel național, care vor intra în vigoare sâmbătă, vor fi închise toate magazinele și activitățile neesențiale, cu excepția supermarketurilor și farmaciilor. Rămân deschise grădinițele și școlile primare (clasele I-VI), iar liceele vor folosi sistemul teleșcoală.

Părăsirea domiciliului se va putea face, doar în orele admise, cu transmiterea prealabilă a unui SMS la nr de telefon 13033.

Grecia a înregistrat 2.646 de infecții miercuri, cel mai mare număr zilnic de la apariția primului caz, numărul total de cazuri ajungând la 46.892. Până în prezent, 673 de persoane au murit în Grecia din cauza Covid-19.

Leave A Reply

Your email address will not be published.