Aeromexico a declarat falimentul. Incepe procesul de restructurare si reorganizare.

0 1.849

Pe 1 iulie 2020, Aeromexico, compania aeriană a Mexicului, a depus o cerere pentru faliment, invocând capitolul 11 ​​în Statele Unite. În ciuda protecției falimentului, compania aeriană intenționează să continue operațiunile.

Grupul Aeromexico, care cuprinde companii afiliate, a depus o petiție din capitolul 11 ​​pentru a implementa restructurarea financiară. Aeromexico, Aeromexico Connect și Aeromexico Cargo fac parte din Aeroméxico Group.

Aeromexico a declarat falimentul

Aeromexico intenționează să continue operațiunile pe tot parcursul procesului și solicită ca biletele de avion și rezervările deja făcute să nu fie afectate.

Aeromexico speră la o dublare a zborurilor pe rutele interne, iar pe rutele externe speră la o creștere de 4 ori a numărului zborurilor operate în iulie față de iunie 2020.

Alături de procedura falimentului, Aeromexico a purtat discuții pentru a obține finanțări preferențiale, ca parte a restructurării în cadrul procedurii de reorganizare cunoscută sub denumirea de „finanțarea DIP”, așa cum este prezentată în declarație.

Noi sperăm ca Aeromexico să-și poată desfășura activitatea și să ducă la final planul de restructurare și reorganizare, inclusiv pe plan financiar. În mod evident, falimentul nu înseamnă și blocarea activității. În proporție mică, ce-i drept, companiile aflate în faliment pot reveni pe profit. Un exemplu concret este American Airlines, care a operat sub protecția falimentului timp de 5 ani, apoi revenind pe val și chiar făcând una dintre cele mai mari achizii din industrie. Vă reamintim că American Airlines a fuzionat cu US Airways și a dat naștere celei mai mari companii aeriene din lume.

Succes, Aeromexico!

Leave A Reply

Your email address will not be published.