blank

South African Airways, la un pas de faliment. A pierdut sprijinul guvernului.

0 1.101

Compania aeriană South African Airways trece printr-o perioadă dificilă. Este la un pas de faliment, după ce guvernul din Africa de Sud a anunțat că refuză să sprijine compania.

South African Airways se confrunta cu probleme financiare de ceva timp, iar statul a mai intervenit pentru salvarea companiei. Însă acum situația s-a agravat, odată cu pandemia de COVID-19, iar autoritățile au decis să NU mai injecteze alte 10 miliarde de rands (532 milioane USD).

Guvernul sud-african va pune South African Airways sub protecția falimentului pentru a începe restructurarea companiei aeriene. Ministerul sud-african al întreprinderilor de stat a menționat că va examina „opțiunile” pentru a ajuta South African Airways. Africa de Sud are nevoie de o companii aerienă profitabilă, rentabilă și de durată.

South African Airways a depus eforturi mari pentru a se menține pe piață. A redus semnificativ rețeaua operațională internă și internațională. Cu toate acestea, se pare că eforturile nu au fost suficiente. Iar pandemia de COVID-19 amplifică tot mai mult criza în care se scufundă compania aeriană din Africa de Sud. După flyBe, care a falimentat la începutul lunii martie, SAA ar putea fi o altă victimă colaterală a COVID-19.

Leave A Reply

Your email address will not be published.