83% dintre pasageri sunt de acord cu purtarea măștilor în timpul zborului

0 352

Majoritatea pasagerilor spun că zborul cu avionul este sigur și acceptă cerințele obligatorii de purtare a măștii faciale pentru o perioadă scurtă de timp, a dezvăluit Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA).Potrivit unui sondaj realizat de IATA, pe 11 piețe, cu implicarea a peste 4.700 de pasageri, în luna mai, 85% dintre aceștia consideră că aeronavele sunt complet curate și dezinfectate. Mai mult, încă 65% dintre călători consideră că aerul din aeronavă este la fel de curat ca într-o sală de operații.

Aproximativ 86% dintre pasagerii care au călătorit cu avionul în ultimele luni au declarat că se simt în siguranță datorită măsurilor COVID-19. Mai mult, aproape 90% dintre ei consideră că măsurile au fost bine puse în aplicare, menționând că personalul companiei aeriene a făcut o treabă bună de consolidare a măsurătorilor COVID-19.

Deși 83% dintre pasageri susțin cerința de purtare a măștii în timp ce se află la bord avioanelor, majoritatea pasagerilor consideră că obligativitatea purtării măștii în aeronave ar trebui eliminată.

Cu toate acestea, participanții la studiu au fost de acord că regulile și cerințele COVID-19 sunt o problemă și au afectat disponibilitatea lor de a călători.

Aproximativ 70% dintre aceștia au declarat că regulile și cerințele privind certificatele de sănătate sunt o provocare pentru pasageri, iar 67% au considerat că organizarea testelor este o problemă. În concluzie, 89% dintre participanți au fost de acord că guvernele trebuie să convină asupra certificatelor standardizate de vaccinare și testare.

Aproape două treimi dintre respondenți intenționează să călătorească în câteva luni după deschiderea frontierelor, ia aproape 85% dintre respondenți se așteaptă să călătorească în primele șase luni după ridicarea sau relaxarea restricțiilor. Aproape nouă din zece respondenți susțin ideea utilizării unei aplicații mobile pentru a prezenta documentele de sănătate la punctele de control, iar 87% susțin un sistem digital securizat pentru gestionarea datelor de sănătate.

Leave A Reply

Your email address will not be published.