COVID-19 Daily – 21 iulie 2021: Franța a raportat 18000 de cazuri; EMA analizează vaccinul Sanofi; Marea Britanie a raportat 96 de decese cu COVID-19; jucători retrași de la Jocurile Olimpice!

0 761

Situați pandemică se înrăutățește în Europa. Franța a anunțat 18 000 de noi cazuri în ultimele 24 de ore, iar Marea Britanie a raportat 96 de decese cu COVID-19, cel mai mare număr din ultimele 4 luni. Nici situația de la Jocurile Olimpice nu e prea roză. Hai să vedem noutățile COVID-19 din 21 iulie!  • Franța a raportat, miercuri, aproximativ 18 000 de cazuri în ultimele 24 de ore, o creștere de 150% a cazurile noi comparativ cu săptămâna precedentă. Varianta Delta se răspândește agresiv în Franța.
  • Începând de miercuri, persoanele care doresc să meargă la cinematografe, muzee, evenimente sportive și alte locuri culturale din Franța vor trebui să prezinte permisul de sănătate – dovada vaccinării sau un test negativ COVID-19.

Masca a fost reintrodusă în aer liber în Toulouse și orașele limitrofe, precum și în zona sudică, la granița cu Spania.

  • Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a început să evalueze vaccinul făcut de compania franceză Sanofi. Este un vaccin administrat în două doze, care poate fi păstrat la temperatura camerei. Studiile preliminare au dovedit că ar putea fi eficient în protecția împotriva virusului. EMA examinează în prezent alte patru vaccinuri pentru autorizare, inclusiv Sputnik V din Rusia și Sinovac din China. 
  • Prim-ministrul britanic Boris Johnson a subliniat importanța autoizolării pentru cei care sunt alertați de aplicația Serviciului Național de Sănătate. Aplicația îi notifică pe cei care au fost în contact cu persoane depistate pozitiv pentru COVID-19. Instrucțiunile aplicației nu sunt aplicabile din punct de vedere legal.
  • Marea Britanie a raportat cel mai mare număr de decese în 24 de ore, în ultimele patru luni. Marți au fost raportate 96 de decese cu COVID-19.
  • Rusia a produs primul său lot de vaccin Sputnik V în Vietnam, în cooperare cu compania farmaceutică vietnameză Vabiotech, așa cum a fost anunțat de Fondul Rus de Investiții. Producerea vaccinului local în Vietnam ar trebui să faciliteze eforturile de vaccinare din țară, care se confruntă cu un nou val de infecții.
  • Primii sportivi, care s-au retras de la Jocurile Olimpice de la Tokyo din cauza COVID-19, sunt: concurentul chilian de taekwondo Fernanda Aguirre și skateboarderul olandez Candy Jacobs. După testarea pozitivă a virusului, se vor izola timp de 10 zile, conform regulilor japoneze. Jacobs a spus că este „cu inima frântă”.
Leave A Reply

Your email address will not be published.