8 hoteluri și resorturi deschise / renovate recent, de pe litoralul românesc!

0 255

În fiecare an, în sezonul estival, litoralul românesc este blamat și criticat pentru servicii slabe, prețuri ridicate, plaje murdare, stațiuni abandonate și multe altele. Unele menționări sunt fondate, altele sunt exagerate, se mai întâmplă ca unele să fie și prost comunicate, iar presa abia așteaptă să facă din țânțar un mare armăsar și să generalizeze.


Însă sunt mult prea puțin scoase în evidență și lucrurile bune. Da, se întâmplă și lucruri frumoase și bune pe litoralul românesc. Nu toate restaurantele sunt scumpe, nu toate hotelurile sunt degradate, nu toate stațiunile sunt abandonate, nu toate plajele sunt murdare, nu toți afaceriștii de litoral sunt jepcari etc. Hai să scăpăm de generalizări și de etichete colective.

Drept dovadă stau cele șase plaje blue flag pentru sezonul 2022, dar și numeroase hoteluri și resorturi care au fost renovate / deschise în ultimii ani. Sunt și hoteluri care și-au îmbunătățit serviciile și au primit o stea în plus. Însă, din păcate, presa nu vede aceste lucruri, așa că vreau să vă aduc în atenție câteva hoteluri și resorturi renovate sau deschise recent.

Hotel DANA HOLIDAY CLUB (fostul Ammon)

Hotel DANA HOLIDAY CLUB (fostul Ammon)
Hotel DANA HOLIDAY CLUB (fostul Ammon)

Hotel DANA HOLIDAY CLUB (fostul Ammon) din Venus este renovat recent și reclasificat de la 3* la 4*. HOTEL Dana Holiday Club este situat in centrul statiunii Venus, la 100 m de plaja. Se întinde pe o suprafață de 11500 mp și are 150 de camere, 144 camere duble, 4 camere family și 2 apartamente, împărțite pe două pavilioane. Designul modern al complexului este întregit de o piscină de mari dimensiuni, dar și de locuri de joacă pentru cei mici, restaurant, baruri, sala de conferințe și parcare gratuită, în limita disponibilității.

Hotel DANA RESORT

Dana Resort
Dana Resort

Hotel DANA RESORT este un frumos resort clasificat la 4*, amplasat în stațiunea Venus, la 500 metri de plajă. Hotel Dana Resort dispune de camere duble de 3*, camere duble de 4* și apartamente, distribuite atât în corpul central, cât și în vile. Camerele și apartamentele au fost modernizate și reamenajate în 2021 și sunt dotate cu mobilier nou, aer condiționat, minibar, seif și televizor. Restaurantul Hotelului Dana are o terasă cu gradină și servește specialități românești. Complexul Dana mai dispune de piscina descoperită cu acces gratuit și locuri de joacă pentru copii. Parcare contra-cost în limita locurilor disponibile -> 15 lei/ zi

Complex MEDITERANEAN (Mercur-Minerva)

Complex MEDITERANEAN
Complex MEDITERANEAN

În a doua parte a lunii iulie, echipa Airlinestravel.ro a mers pe litoralul românesc pentru a vedea și documenta situația litoralului românesc. Am stat la Complex MEDITERANEAN (fostul Mercur-Minerva), un resort cu servicii All Inclusive, clasificat la 3*. Este situat în centrul stațiunii Mamaia, între hotel Modern și fostul hotel Rex, la circa 50 m de plajă, fiind o variantă optimă pentru familii cu copii. Complexul dispune de plajă privată, cu șezlonguri gratuite în limita disponibilității. Complexul are camere renovate duble și family la 3*, dar și studiouri și apartamente de 4*. Ne-a plăcut pentru că acest resort este înconjurat de verdeață și mai puțin betoane, există locuri de joacă pentru cei mici, piscină pentru adulți și copii, o terasă, teren de tenis, nu lipsesc locurile de relaxare în natură și hamacele.

Becali Hotel

Becali Hotel
Becali Hotel

BECALI HOTEL (fostul hotel INTER) este situat în centrul stațiunii Venus, pe malul mării, având acces direct la plajă. Construit pe 5 etaje, pune la dispoziția turiștilor 69 camere duble, 10 camere family și 12 apartamente. Aproape toate camerele hotelului au vedere spre mare. Hotelul este clasificat la 5*, dar are și camere duble standard la 4*. Are piscină, plajă privată, centru de SPA&beauty, restaurante, zone de relaxare, lobby bar, beach bar și multe alte facilități.

Hotel TURQUOISE

Hotel TURQUOISE
Hotel TURQUOISE

Hotel TURQUOISE a fost inaugurat în 2015, după ce a fost renovat integral. Este situat pe plajă, în centrul stațiunii ce poartă numele zeiței frumuseții, statiunea Venus. Dispune de 100 camere duble și 8 apartamente, 2 junior suite și 6 camere family. Are în dotare restaurant, terasă exterioară cu vedere la mare, sală de conferințe, piscină în aer liber (cu sezlonguri și umbrele gratuite), loc de joacă pentru copii amenajat pe plajă, gradină amenajată, piscină pentru copii, parcare privată supravegheată gratuită, plajă proprie și internet.

GRAND HOTEL CARAIMAN

GRAND HOTEL CARAIMAN

Grand Hotel Caraiman este situat în centrul stațiunii Neptun, la aproximativ 700 m față de principala plajă ”La Steaguri”. A reintrat în circuitul turistic din Romania sub forma unui nou concept. Hotelul este renovat complet în anul 2021. Este potrivit pentru cuplurile ce doresc o atmosfera romantică, pentru familiile cu copii, dar și pentru grupuri de prieteni dornici de relaxare și distracție. Hotelul dispune de restaurante, baruri, piscine și terase.

Hotel TERRA

Hotel TERRA
Hotel TERRA

HOTEL TERRA, clasificat la 4*, este situat în centrul stațiunii Neptun, la cca 200 m de Gara Neptun și 800 m de plaja ”La Steaguri”, fiind locul ideal pentru o vacanță liniștită, departe de agitația urbană. Cu înfățișare complet nouă, un design rafinat, modern, adaptat nevoilor și gusturilor unei generații tot mai dinamice, Hotelul  TERRA Neptun a fost renovat complet în 2021. Structurat pe 6 nivele, dispune de 7 apartamente de lux și 300 camere duble. Hotelul are parcare proprie, piscină exterioară încălzită, pentru adulți și copii, locuri de joacă pentru copii și spații de relaxare, terase, bar și restaurant. În apropiere se afla Paradis Land, cel mai mare parc de aventura din zona litoralului românesc, fiind locul perfect pentru petrecerea timpului liber, înconjurat de natură.

Hotel BACOLUX KORALIO

Hotel BACOLUX KORALIO
Hotel BACOLUX KORALIO

Hotelul este complet renovat și introdus în circuitul turistic începând cu sezonul estival 2022. Este poziționat în centrul stațiunii Eforie Nord, la 600 metri de plaja Belona. Dispune de 212 camere cu dotări de 4*. Complexul are un lobby bar, restaurant cu capacitate de 400 de persoane, săli de conferințe, piscine încălzite, locuri de joacă pentru copii. Puteți opta pentru care cu All Inclusive sau cu demipensiune.  

După cum puteți observa, sunt hoteluri și resorturi frumoase, renovat modern, cu diferite facilități. Pentru rezervări și alte informații, puteți apela cu încredere la Paradis Vacanțe de Vis!

Când vine vorba de alegerea destinației de vacanță, este important să o facem cu toate informațiile pe masă. Eu recomand, ca pentru sejururi, să apelați mereu la o agenție de turism specializată în destinația dorită și mai puțin la ce se scrie prin presă.

Leave A Reply

Your email address will not be published.