Renfe (Spania) a deschis sistemul de înregistrare online pentru biletele de tren și abonamentele gratuite!

0 349

Renfe Spania, un fel de CFR al României dar mult mai evoluat, a deschis luni, 8 august, pe site și în aplicație, înscrierea pentru abonamentele și biletele de tren gratuite ce pot fi folosite pe trenurile Cercanías, Rodalies și Media Distancia și abonamentele cu reducerea de 50% pentru Avant.

Obiectivul este acela ca utilizatorii să se înregistreze din timp pentru a putea solicita biletele de tren și abonamentele gratuite pe trenurile din Spania, începând cu 24 august și pe toată perioada cuprinsă între 1 septembrie și 31 decembrie.

De luni, pe site-ul Renfe este activă și o zonă cu toate informațiile necesare pentru a putea solicita și utiliza abonamentele recurente. Sunt informații utile pentru navetiștii care călătoresc frecvent cu trenurile din Spania.

Cercanías și Rodalies sunt trenurile locale și regionale pentru care guvernul spaniol a anunțat bilete de tren gratuite, în toamna acestui an. Cei ce doresc să achiziționeze abonamente pentru aceste trenuri trebuie să plătească un depozit de 10 EURO. Dacă în cele patru luni, în care aceste abonamente vor fi gratuite, utilizatorul a efectuat mai mult de 16 călătorii (patru pe lună) cu abonamentul, Renfe va returna depozitul prin aceeași metodă de plată folosită pentru achiziție.

Pentru trenurile Media Distancia, regulamentul este același doar că depozitul pentru abonamente va fi de 20 EURO, care va fi returnat dacă se vor efectua mai mult de 16 călătorii pe un singur traseu.

De asemenea, vor fi create noi abonamente pentru serviciile de mare viteză Avant, cu condiții similare pentru reechilibrarea teritorială a condițiilor de călătorie ale utilizatorilor recurenți. În acest sens, vor fi abonamente cu 50% reducere rutele de mare viteză în care nu există obligații de serviciu public, iar timpul de călătorie nu depășește 100 de minute. Liniile care vor avea aceste noi abonamente sunt Madrid-Palencia, Madrid-Zamora, León-Valladolid, Burgos-Madrid, León-Palencia, Burgos-Valladolid, Ourense-Zamora, Palencia-Valladolid, Huesca-Zaragoza, León-Segovia, Segovia. -Zamora, Palencia-Segovia, Medina del Campo-Zamora.

Aceste bonusuri fac parte din pachetul de măsuri aprobat de Guvern pentru promovarea economisirii energiei, care include și limitarea temperaturii în clădirile publice. Ministerul de Finanțe a detaliat că va transfera 210 milioane de euro către Renfe pentru a plăti aceste măsuri.

Leave A Reply

Your email address will not be published.