Wizz Air suspendă reluarea zborurilor din Abu Dhabi spre Moscova

0 253

Update 22 august 2022: Wizz Air a revenit asupra deciziei de a relua zborurile dintre Abu Dhabi și Moscova și suspendă procesul de lansare a rutei.

Știrea inițială: Wizz Air Abu Dhabi va relua zborurile către Moscova, pentru prima dată de la invadarea Ucrainei de către Rusia. Zborurile între Abu Dhabi (AUH) și Moscova Vnukovo (VKO) vor fi reluate pe 3 octombrie, fiind programate zboruri zilnice. Biletele sunt deja puse în vânzare.

Wizz Air Abu Dhabi operează o rețea de 34 de destinații pe o rază de zbor de cinci ore față de Abu Dhabi, oferind tarife avantajoase către o varietate de destinații diverse”, a declarat Michael Berlouis, directorul Wizz Air Abu Dhabi, într-o declarație pentru reporteri.

Susținem industria turismului și călătoriilor din Emiratele Arabe Unite prin îmbunătățirea conectivității atât la nivel regional, cât și la nivel global, în conformitate cu reglementările și politicile naționale.

Wizz Air Abu Dhabi a lansat o rută către Moscova Vnukovo în decembrie anul trecut, oferind inițial un serviciu de 4 ori pe săptămână folosind aeronave Airbus A321neo. Frecvențele au crescut la șapte zboruri săptămânale în februarie 2022, înainte ca ruta să fie suspendată mai târziu în aceeași lună după începerea războiului.

Emiratele Arabe Unite (EAU), împreună cu China și India, s-au abținut la un vot al Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite din februarie pentru a condamna invadarea Ucrainei de către Rusia. Țara are o poziție neutră față de război și nu a impus sancțiuni.

În prezent, există patru companii aeriene care leagă Emiratele Arabe Unite de Rusia. Air Arabia deservește Sharjah (SHJ)-Moscova Domodedovo (DME) de 3 ori pe zi. Emirates are 4 zboruri săptămânale pe ruta Dubai (DXB)-Sankt Petersburg Pulkovo ( LED ) și zbor dublu zilnic între Dubai și Moscova Domodedovo.

Etihad oferă în prezent zboruri zilnice pe ruta Abu Dhabi-Moscow Sheremetyevo ( SVO ), iar Flydubai a deservit opt ​​destinații rusești din Dubai. Wizz Air Abu Dhabi va fi a cincea companie aeriana ce va zbura între Emiratele Arabe Unite și Rusia.

De menționat că Wizz Air Abu Dhabi este subsidiara companiei Wizz Air Hungary Ltd, doar că 51% din acțiuni sunt deținute de compania de stat Abu Dhabi Developmental Holding Company.

Leave A Reply

Your email address will not be published.