blank

60 de zboruri au fost anulate la Munchen din cauza activiștilor de mediu!

0 107

“Aeroportul este închis din motive de securitate, deoarece activiștii de mediu s-au lipit de căile de rulare”, a spus un purtător de cuvânt al aeroportului din Munchen. Este vorba despre grupul Last Generation, care a mai organizat și alte proteste de acest fel în Germania.

Inițial, reprezentanții aeroportului au transmis că toate zborurile de pe aeroport vor fi anulate sau deviate, însă poliția a intervenit și a reușit să îi îndepărteze pe activiștii care se aflau pe piste. Opt persoane au fost arestate.

După intervenția autorităților, un reprezentant al aeroportului a spus că una dintre cele două piste afectate este acum deschisă, însă traficul aerian va fi afectat, fiind așteptate întârzieri. Aproximativ 60 de zboruri au fost anulate și 11 deviate, până acum. 

Conform declarațiilor activiștilor, scopul lor a fost să blocheze cel puțin una dintre cele două piste, iar motivul este legat de opoziția acestora față de subvențiile pe care statul german le acordă industriei aviatice, scrie biziday.ro.

Protestul, care a avut loc la începutul vacanței de Pentecostă, o perioadă de vârf de călătorie în Germania, a afectat aproximativ 60 de zboruri și a dus la devierea altor 11.

Leave A Reply

Your email address will not be published.