blank

Wizz Air sărbătorește 20 de ani de la operarea primului zbor!

0 360

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană din România, sărbătorește 20 de ani de la primul zbor. Compania a fost înființată în anul 2003, dar a început transportul pasagerilor pe 19 mai 2004. Primul zbor a decolat pe 19 mai 2004, din Katowice.

„Restul este istorie, iar Wizz Air a transportat 400 de milioane de pasageri în ultimii 20 de ani; chiar și eu sunt încă prin preajmă” – a comentat József Váradi, CEO-ul Wizz Air.

În prezent, Wizz Air oferă peste 600 de rute și dispune de 25 de baze operaționale în regiune: Viena în Austria; Tuzla în Bosnia și Herțegovina; Sofia și Varna în Bulgaria; Kutaisi în Georgia; Budapesta și Debrețin în Ungaria; Riga în Letonia; Vilnius în Lituania; Skopje în Macedonia de Nord; Chișinău în Moldova; Katowice, Varșovia, Gdansk, Poznan și Wroclaw în Polonia; București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Sibiu și Timișoara în România; Belgrad în Serbia; Londra Luton în Regatul Unit; Kiev în Ucraina.

Wizz Air zboară de 20 de ani

Are o flotă formată din peste 200 de avioane moderne de la Airbus, din familia A320ceo / A320neo, dintre care 118 avioane sunt A321neo cu o capacitate de transport de 239 de pasageri. Grupul Wizz Air deține si subsidiarele: Wizz Air Abu Dhabi, Wizz Air Malta și Wizz Air UK. Zboară spre aproximativ 200 de destinații.

În România, Wizz Air a intrat în 2006, iar astăzi zboară din Bacău, Brașov, București, Cluj, Constanța, Craiova, Iași, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș, Timișoara.

În 2023, compania aeriană a finalizat 99,31% dintre zborurile sale programate, ceea ce reprezintă al treilea cel mai bun rezultat dintre toate companiile aeriene europene și cu mult peste media industriei. De asemenea, Wizz Air s-a clasat în top trei companii aeriene din Europa în funcție de ponderea zborurilor operate la timp.

Wizz Air este principala companie aeriană din România, preferată de aproximativ 85 de milioane de pasageri de la începutul operațiunilor, în 2006. Wizz Air a transportat peste 13 milioane de pasageri în 2023. Compania aeriană operează de la șase baze din România: BucureștiCraiovaTimișoaraIașiSibiu și Cluj-Napoca. Wizz Air a operat aproximativ 66 000 de zboruri din / spre România, în 2023!

În 2024, Wizz Air continuă să se extindă. Are comenzi plasate pentru peste 330 de avioane, iar la nivel de rețea operațională, zeci de rute noi vor fi deschise în acest an. Amintim aici de rutele: București – Izmir cu Wizz Air, din 17 iunie 2024; București – Salzburg; București – Leipzig cu Wizz Air!

Leave A Reply

Your email address will not be published.