5 destinații turistice bune pentru gurmanzi

0 185

Atunci când iți plănuiești o vacanță și alegi un oraș, pe lângă locurile pe care le poți vizita, iei în calcul și cum este mâncarea în locul respectiv.


5 destinații potrivite în cazul în care dorești să ai o experiență culinară potrivită:

1. Paris

Se spune că francezii au adus eleganța în bucătărie, iar Parisul este considerat un loc ideal dacă vrei să încerci preparate sofisticate. Aici vei găsi numeroase restaurante cu stele Michelin și ale unor bucătari de top din întreaga lume. Pe lângă mâncarea de tip fine dining, în Paris găsești la fiecare colț patiserii și cofetării cu preparate proaspete, majoritatea aparținând unor familii. Iar ca destinații turistice, Parisul este unul dintre cele mai frumoase orașe din lume, remarcându-se printre obiective celebrul turn Eiffel, muzeul Luvru, croazierele pe Sena și multe altele.

2. Londra

Este un oraș atât de cosmopolit, în care prezența numeroasă a imigranților din toate colțurile lumii și-a pus solid amprenta, astfel că găsești numeroase locuri în care să mănânci bine, indiferent dacă te pasionează bucătarii mai exotice precum cea indiană sau pakistaneză sau vrei să mergi direct pe preparate mai simple și autohtone precum fish and chips. De asemenea, și Londra este recunoscut ca un oraș în care au restaurante cei mai buni chefi din lume.

Un exemplu elocvent este cel al lui Gordon Ramsay, care are 19 restaurante în Londra, de diverse tipuri, în care poți mânca și pe bani mai puțini. Gordon Ramsay este unul dintre cei mai apreciați chefi din lume, fiind faimos și pentru emisiunile în care a jurizat, în special Hell’s Kitchen. De altfel, succesul acestui show a dus și la apariția unui joc disponibil pe casino.netbet.ro.

Denumit Gordon Ramsay Hell’s Kitchen, acest joc a fost dezvoltat de compania NetEnt, iar printre simbolurile principale se află chipul lui Gordon, alături de faimoasele cuțite, tigăi și diverse preparate. Jocul poate fi accesat pe NetBet, operator licențiat de ONJN, foarte apreciat de români și pentru secțiunea de pariuri sportive, de la adresa https://sport.netbet.ro/.

3. Florența

Italia este o țară recunoscută pentru bucătăria sa, iar Florența este un oraș cu adevărat spectaculos din acest punct de vedere. Dincolo de clasicele paste și pizza, în Florența se produce un ulei de măsline de excepție, recunoscut la nivel internațional. Iar acest lucru face ca preparatele să devină și mai gustoase. De asemenea, și brânzeturile din Florența sunt foarte apreciate. În acest oraș se consumă și multă carne, chiar și de iepure, mistreț și cerb. Așadar, este o destinație inedită în cazul în care ești gurmand și merită încercată, mai ales că este și un oraș foarte frumos, încărcat de istorie și cultură, și accesibil pentru români.

4. Tokyo

Chiar dacă este o destinație scumpă, Tokyo oferă mai mult decât clădirile cu arhitectură superbă și bunătatea și simplitatea localnicilor. Tokyo este recunoscut la nivel internațional și pentru bucătăria sa. Supa miso, Tamagoyaki, sashimi, supa Ramen, Giozas, frigăruile Yakitori și, desigur, sushi, sunt câteva dintre preparatele pe care merită să le încerci dacă ajungi aici. La acestea se adaugă și Matcha Tea Latte, o băutură la mare căutare.

5. New Orleans

Acest oraș american este recunoscut pentru mâncarea foarte bună pe care o are. Și aici imigranții și-au pus amprenta serios asupra bucătăriei locale. Tot aici se găsesc și câteva dintre cele mai bune sandwch-uri din lume, în special Muffaletta. Mai poți încerca și fructe de mare, care sunt foarte bune. În rest, la capitolul turism, New Orleans este un oraș excentric, vibrant, cu mulți artiști stradali. E un oraș pe care merită să îl vizitezi în cazul în care plănuiești o vacanță în SUA în viitor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.