blank

Concerte și spectacole, organizate în pandemie

0 894

Pandemia de COVID-19 a perturbat liniștea planetei. Turismul, aviația, horeca, industria concertelor și spectacolelor și toate ramurile conexe au suferit cel mai mult din cauza restricțiilor de distanțare fizică și socială impuse de autorități. Granițele închise au făcut ca mii de avioane să rămână la sol până în prezent. Luni de zile, milioane de oameni au stat izolați în case, au avut restricții de deplasare, au fost monitorizați și dirijați în a executa cele mai elementare activități cotidiene.

Din cauza contagiozității noului coronavirus, autoritățile locale, regionale și naționale din zeci de țări au impus măsuri restrictive cu privire la spectacole, concerte și teatre. Au fost închise cinematografele, stadioanele și sălile de spectacol.

După mai bine de un an de restricții și după o evoluție favorabilă a unor campanii de vaccinare, mai multe țări au început să organizeze spectacole și concerte în aer liber pentru a se verifica riscul de infectare cu noul coronavirus. Scopul este acela de a monitoriza contagiozității în contextul actual, când o mare parte din populație este imunizată, iar participarea la evenimente se face prin respectarea unor măsuri speciale.

Zeci de mii de oameni au participat la spectacole și concerte

Pe măsură ce restul lumii se izolează, Noua Zeelandă se distrează! Peste 50.000 de oameni s-au adunat pentru un concert rock în Auckland, Noua Zeelandă, țara care este lipsită de cerințe de distanțare socială după ce a eliminat practic COVID-19 cu restricții dure.

Trupa Six60 a cântat pentru 50 000 de oameni sosiți din întreaga țară, iar concertul de sâmbătă, care a avut loc în cel mai mare stadion din Auckland, a fost considerat cel mai mare concert din lume de când a început pandemia.

„Știm cum este să fii închis. A fost cumplit. Nu știam dacă vom putea cânta la concerte, din nou”, a spus solistul Matiu Walters înainte de spectacol. „Dar suntem norocoși, din câteva motive, aici, în Noua Zeelandă. A fost uimitor să văd cât de entuziasmați erau oamenii, fericiți să fie în aer liber și să asculte muzică live”, a spus chitaristul, Ji Fraser. „A fost special.”

Peste 50.000 de oameni s-au adunat pentru un concert rock în Noua Zeelandă.

Nu toată lumea a fost încântată de spectacolul care a avut loc pe marele stadion de rugby, Eden Park, unde concertele erau interzise, în mod normal. Premierul Helen Clark a declarat că spectacolele pe stadion ar reprezenta o „invazie” a intimității din cauza zgomotului.

78.113 de fani s-au adunat într-un stadion din Australia pentru un meci de fotbal.

Nu doar fanii rockului s-au adunat la sfârșit de săptămână. Duminică, 78.113 de fani s-au adunat într-un stadion din Australia pentru un meci de fotbal cu reguli australiene. Meciul, dintre Collingwood Magpies și Essendon Bombers, a avut loc la Melbourne Cricket Ground, un stadion cu o capacitate de 100.000 de locuri. A fost cel mai mare eveniment petrecut pe un stadion din lume de când a început pandemia.

Același meci, anul trecut, s-a jucat într-un stadion gol. Duminică, jocul s-a desfășurat în Ziua Anzac. S-a încheiat cu o victorie de 109-85 pentru Essendon.

Pe 19 aprilie 2021, Noua Zeelanda și Australia au deschis mult-așteptatul “Covid-safe travel bubble” (acord de călătorie fără carantină), după ce ambele țări au reușit să elimine răspândirea coronavirusului. Qantas și subsidiara Jetstar consideră ca această redeschidere reprezintă un avantaj major pentru relansarea aviației și turismului australian. „Redeschiderea acestor zboruri peste Tasman reprezintă o etapă foarte importantă în recuperarea aviației și turismului”, a declarat CEO-ul Qantas, Alan Joyce.

Un alt concert, cu 5000 de persoane, a avut loc în Barcelona.

Pe 27 martie 2021, aproximativ 5.000 de fani ai trupei indie spaniolă Love of Lesbian au asistat la un concert ce a avut loc în Palau Sant Jordi din Barcelona. Deși au fost nevoiți să poarte măști, distanța socială nu a fost necesară. Totți participanții au fost testați în prealabil și au putut participa doar cei care au primit rezultate negative la testele PCR efectuate.

„A fost spectaculos. Ne-am simțit în siguranță în orice moment. Am fost în primul rând și am realizat ca distracția și libertatea a fost ceva ce ne-a lipsit mult”, a declarat unul dintre participanți după spectacol. „Suntem foarte mândri că am avut șansa de a participa la acest lucru. Sperăm că va fi primul dintre mulți.”

După două săptămâni de la eveniment, toți cei prezenți au fost retestați, iar rezultatul este negativ. Conform autorităților spaniole, nu există confirmați cu COVID-19 în rândul celor 5000 de persoane care au participat la acest spectacol

Zeci de israelieni au participat la un concert live în aer liber.

Concertul live al cântăreței israeliene Nurit Galron, a avut loc în parcul Yarkon din Tel Aviv, în Israel, pe data de 24 februarie 2021. A fost un eveniment care ar putea crea un precedent într-o lume care dorea să revină la normal – un concert muzical la care au participat zeci de israelieni vaccinați împotriva COVID-19.

Concertul în aer liber de la Tel Aviv a fost unul dintre primele concerte dintr-un program de reluare a evenimentelor culturale prin restricționarea participării. La aceste evenimente vor avea voie să participe doar persoanele care au fost vaccinate sau imunizate după ce au contactat boala.

Participanții au fost obligați să arate un „Green Pass”, un certificat validat de guvern care să arate că au primit ambele doze de vaccin cu mai mult de o săptămână înainte de eveniment sau că s-au recuperat în urma infectării cu COVID-19 și astfel fiind imunizați. Permisele sunt valabile șase luni de la momentul vaccinării complete sau de la momentul imunizării.

Conform autorităților din țările respective, nu s-a simțit o fluctuație de noi cazuri în urma acestor evenimente. Cei prezenți au fost / sunt monitorizați pe durata a două săptămâni, apoi retestați. Aceste spectacole pilot pot ajuta la relansarea industriei de concerte în toată lumea.

Leave A Reply

Your email address will not be published.