blank

15 informații despre aeroporturi pe care, probabil, nu le știați

Suntem pasionați de avioane și zboruri, dar nu neglijăm aeroporturile. Fiecare zbor pornește din aeroport!

1 4.650

Iubim să zburăm, suntem fascinaţi de avioane, învăţăm să le recunoaștem şi ne alegem preferatele, însă nu trebuie să uităm că şi aeroporturile joacă un rol important în călătoriile noastre. Pentru ca noi să ne simţim în siguranţă şi să plecăm spre destinaţiile alese cât mai relaxaţi şi cu plăcere, se depune mult efort în spatele cortinelor!

15 Informații Despre Aeroporturi

Oana Cristiana Groza a compilat 15 lucruri mai puţin cunoscute despre aeroporturile din întreaga lume. Astfel, poate vă ajută să vă petreceţi într-un mod mai plăcut timpul până la decolare.

 • Care este cel mai aglomerat aeroport? Păi depinde la ce vă referiți. Cel mai aglomerat aeroport din lume, după numărul pasagerilor deserviți, este Hartsfield–Jackson, Atlanta. Aeroportul O’Hare din Chicago deţine primul titlu după numărul de decolări şi aterizări. Dacă ne referim la numărul de pasageri străini, cel mai aglomerat aeroport este cel din Dubai. Cel mai mare trafic de mărfuri se înregistrează în Aeroportul Internaţional din Hong Kong.
 • Cel mai înalt turn de control aerian se află în Aeroportul Internaţional Suvarnabhumi, Thailanda, şi măsoară aproximativ 132 de metri.
 • Aeroportul Internaţional King Fahd din Dammam, Arabia Saudită, ocupă o suprafaţă de 192000 de acri (78 000 de hectare), fiind mai mare față de toată țara Bahrain!
 • Cel mai mic aeroport din lume este Aeroportul Juancho E. Yrausquin din insula Saba. Aici se află cea mai mică pistă pentru zboruri comerciale din lume, cu o lungime de doar 396 de metri.
 • Aeroportul Internaţional King Abdulaziz din Jeddah, Arabia Saudită, este specializat în cazarea călătorilor care vizitează Mecca. În timpul pelerinajului, terminalul Hajj poate găzdui aproximativ 80 000 de persoane în acelaşi timp.
 • Aţi observat că unele coduri de aeroport se termină în X (LAX, PHX)? Înainte să se treacă la codurile standard formate din 3 litere, existau aeroportui care aveau coduri din doar 2 litere. Astfel, li s-a adăugat şi litera X la final, pentru conformitate.
 • Dacă sunteţi în trecere prin Aeroportul Internaţional Hong Kong şi aveţi o escală mai lungă, puteţi să jucaţi golf pe terenul special amenajat lângă Terminalul 2. Aeroportul Internațional Hong Kong se mândrește cu un teren de nouă găuri aprobat de USGA (United States Golf Association).
 • Nu sunteți pasionați de Golf? Nu-i nimic! În Aeroportul Internaţional San Francisco şi în Aeroportul Internaţional Midway din Chicago puteţi să vă relaxaţi în camerele de YOGA. Covorașele sunt incluse!
 • Treceţi prin Aeroportul Schiphol din Amsterdam? Delectaţi-vă cu exponatele unor artişti olandezi din anexa muzeului Rijksmuseum!
 • Una dintre cele mai ciudate facilități se regăsește la Aeroportul Internaţional São Paulo–Guarulhos. Puteți vizita stomatologul din Terminalul 2. Acesta oferă servicii de curățare, albire și multe altele.
 • Aeroportul Internațional Nashville tocmai a obținut o licență de proprietate pentru băuturi alcoolice. Călătorii își pot lua cocktail-urile cu ei oriunde ar merge. Nu mai trebuie să vă grăbiți pentru a consuma berea la bar înainte de a vă urca la bordul avionului, așa că o puteți savura la poarta de îmbarcare.
 • În Aeroportul Colorado Springs puteţi să vă aruncaţi drogurile într-un loc special amenajat, fără să fiţi întrebaţi  de provenienţa lor.
 • Călătoriți spre o destinație mai călduroasă via New York? Terminalul 5 al Aeroportului JFK dispune de un vestiar unde vă puteţi lăsa hainele groase şi pe care le puteți lua la întoarcere.
 • În Aeroportul Changi din Singapore se află o grădină cu peste 1000 de fluturi. Frumos spectacol pentru cei care iubesc zborul☺.
 • Pentru a alunga păsările din jurul pistelor, la Aeroportul International Heathrow, Londra, se folosesc maşini echipate cu sisteme care produc anumite zgomote, menite să le alunge.

Daca v-a placut scurta noastra compilație cu informații despre aeroporturi, va invităm să dați un share către prieteni. Și chiar să lăsați comentarii cu ce alte experiențe frumoase ați trăit prin aeroporturile lumii.

Leave A Reply

Your email address will not be published.