Peach Aviation va accepta Bitcoin pentru plata biletelor de avion

Peach Aviation, transportator low-cost din Japonia, va fi prima companie aeriană din Japonia care va accepta Bitcoin la plata biletelor.

0 814

Peach Aviation din Osaka, un operator low-cost specializat în zborurile dintre Japonia și Asia de Nord-Est, a anunțat că va accepta Bitcoin ca formă de plată pentru bilete.

Anunțul vine în urma unor modificări legislative în Japonia, permițând legitimizarea monedei criptografice. În plus, guvernul japonez speră că recunoașterea Bitcoin va permite mai multă inovație pe piața tehnologiilor financiare din Japonia și va împiedica utilizarea Bitcoin la spălarea banilor și la alte infracțiuni financiare.

Bitcoin pentru plata biletelor de avion

Bitcoin, o formă de plată digitală care permite utilizatorilor din întreaga lume să facă schimb de bani fără intervenția intermediarilor, a guvernelor, a instituțiilor financiare și a autorităților de reglementare, crește în popularitate în întreaga lume. Cu interesul crescut al Bitcoin în Asia, Peach speră să atragă mai mulți pasageri din China și Coreea de Sud.

Cu toate acestea, Peach nu este prima companie aeriană din lume care acceptă moneda virtuală. Transportatorul low-cost din Letonia, airBaltic, a început să accepte moneda în 2014. Transportatorul polonez, LOT Polish Airlines, a acceptat Bitcoin începând cu 2015.

Peach este controlată de compania All Nippon Airways (ANA) din Tokyo, care deține o participație de 66% din operatorul de transport low-cost.

Leave A Reply

Your email address will not be published.