Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

Începând din 13 mai, cei vaccinați pot călători fără restricții spre Germania. Iată condițiile!

0 4.421

Așa acum vă anunțam la începutul acestei luni, guvernul german a pregatit pachetul de reglementări anti-covid, dar din care vor au fost eliminate toate restricțiile pentru cei vaccinați cu schema completă sau cei ce s-au vindecat în urma infectării cu COVID-19.

Astfel, începând de astăzi, cei vaccinați pot călători fără restricții și fără test spre Germania. Pentru Germania, vaccinat complet înseamnă că au trecut 14 zile de la rapel. Inocularea trebuie să fie făcută cu unul dintre vaccinurile aprobate de EMA: Pfizer, Moderna, Astra Zeneca, Johnson & Johnson (unica doza).

Ministrul Sănătății, Jens Spahn, a declarat că relaxarea regulilor are sens, deoarece Germania are „o situație pandemică asemănătoare” cu țările clasificate drept zone de risc și ar facilita călătoria în scop neesențial în această vară. Până acum, persoanele care intrau în Germania din zonele cu risc trebuiau să se autoizoleze la sosire și să aștepte cinci zile înainte de a face un test pentru coronavirus care, dacă era negativ, îi ajuta să iasă din carantină.

Pentru persoanele nevaccinate, regula celor cinci zile se aplică în continuare atunci când provine din țări enumerate în categoria de risc, cum ar fi România, Franța, Turcia, Polonia, Serbia, Olanda, Cipru, Croația și multe alte state europene și din toată lumea.

Doar cei complet vaccinați sau cei care pot prezenta dovezi că au avut COVID-19 și se află la 28 de zile de la vindecare vor fi scutiți de carantină chiar și atunci când provin din regiuni cu „risc ridicat”.

Oricine călătorește în Germania cu avionul trebuie să prezinte în continuare un test negativ înainte de îmbarcare, indiferent de țara din care zboară, a adăugat Spahn.

Aceste exceptii nu sunt valabile pentru cei ce vor călători spre Germania din „zone cu noi tulpini”. Aceste țări sunt: Botswana, India, Eswatini, Brazilia, Lesotho, Malawi, Mozambic, Zambia, Zimbabwe, Africa de Sud. În situația aceasta, chiar și cei vaccinași / vindecați de COVID-19 trebuie să prezinte test și vor sta în carantină.

În continuare, trebuie să vă înregistrați on-line și tot aici veți putea încărca certificatele de vaccinare sau testele COVID, informează imperatortravel.ro.

În concluzie, Germania intră pe lista țărilor ce aplică scutiri pentru cei vaccinați / imunizați sau testați negativ de COVID-19.

Leave A Reply

Your email address will not be published.