blank

10 momente importante pentru British Airways în istoria sa de 100 de ani

0 552

Anul acesta, British Airways sărbătorește 100 de ani de la primul zbor operat. Istoria de bază British Airways a debutat pe 25 august 1919, data primului zbor operat pe ruta Londra – Paris.

Dar ca să fim mai exacți, în 1919 exista compania Aircraft Transport and Travel Limited (AT&T). Aceasta a stat la baza evoluției companiei British Airways de astăzi.

10 momente importante pentru British Airways

Aircraft-Transport-Travel-Limited

Mai jos aveți cele 10 momente importante în evoluția și dezvoltarea companiei British Airways pe care o știm astăzi.

  • 25 august 1919 – data primului zbor operat pe ruta Londra – Paris. Zborul a fost operat de Aircraft Transport and Travel Limited (AT&T)
  • În 1924, cele 4 companii aeriene britanice – Instone, Handley Page, Daimler Airways (succesorul AT&T) și British Air Marine Navigation Company Limited au fuzionat în Imperial Airways Limited.
  • În 1925, Imperial Airways Limited furniza servicii aeriene spre Paris, Bruxelles, Basel, Köln și Zurich. Iar mai multe companii aeriene britanice au început să opereze zboruri în Marea Britanie și Europa.
  • În 1935, toate companiile aeriene britanice private au fuzionat și așa a luat naștere British Airways Limited, concurentul direct pentru Imperial Airways Limited.
  • În 1939, Imperial Airways Limited și British Airways Limited au fost naționalizate de guvernul britanic și le-a unit în British Overseas Airways Corporation (BOAC). Tot în acea perioadă, guvernul a lansat compania British European Airways (BEA) pentru zborurile europene și naționale. BOAC se orientase pe zborurile internaționale lung-curier.
  • În perioada 1946 – 1960, BOAC și BEA erau principalii operatori aerieni din Marea Britanie, fiecare cu un target operațional bine definit.
  • În anii 1950, a început era avioanelor jet – condusă de BOAC. Durata zborurilor a fost redusă considerabil.

British Airways – 1974

  • În 1974, BOAC și BEA se unesc sub brandul British Airways, compania aerină pe care o știm și astăzi.
  • În iulie 1979, guvernul britanic a anunțat că intenționeză să vândă acțiuni British Airways. AStfel, în 1987, compania aeriană British Airways a fost privatizată.
  • În 2011, a luat naștere International Consolidated Airlines Group (IAG), care este formată din Iberia și British Airways. Totodată, sub IAG mai sunt companiile Aer Lingus și Vueling. Iar în 2017, IAG a lansat compania LEVEL, un low-cost pentru zborurile lung-curier.
British Airways - BOAC 747

După cum puteți observa, compania British Airways opereză sub acest nume din 1974, motiv pentru care nu am putut s-o integrăm în TOP 5 cele mai vechi companii aeriene din lume. Clasamentul nostru cuprinde companii aeriene, care operează sub același nume de la înființare și până în prezent.

Vom reveni și cu alte povești interesante despre istoria British Airways.

Leave A Reply

Your email address will not be published.