blank

Mitsubishi dorește să cumpere seria CRJ de la Bombardier (discuții)

0 750

Conglomeratul japonez Mitsubishi Heavy Industries (MHI) a confirmat că este în tratative cu Bombardier pentru a achiziționa seria CRJ. Doar că în prezent sunt discuții și nimic mai mult.

MHI este compania mamă a subsidiarei Mitsubishi Aircraft Corporation, care dezvoltă în prezent propria linie de avioane regionale. Aceasta poartă numele de MRJ și cuprinde 2 modele – MRJ70 și MRJ90. Mitsubishi speră să debuteze cu seria MRJ în 2020.

Mitsubishi dorește să cumpere seria CRJ

La rândul său, Bombardier a confirmat discuțiile, dar a refuzat să comenteze statutul lor actual. Până la tranzacția finală, dacă va exista așa ceva, cele 2 companii au de făcut analiza individuale cu privire la această achiziție. Plus că aceste analize trebuie aprobate de Consiliul de administrație al Bombardier. La fel și în cazul Mitsubishi Heavy Industries, Ltd.

Vă reamintim că Bombardier Aerospace (BBA, Montréal Trudeau) a vândut linia de producție a aeronavelor C Series către Airbus. Acestea au fost rebranduite în Airbus A220 cu modelele A220-100 și A200-300. Iar de la 1 iunie 2019, C Series Aircraft Limited Partnership (CSALP) a fost rebrnaduit in Airbus Canada Limited Partnership.

Recent, Bombardier a finalizat și vânzarea liniei de producție Dash 8 către Longview Aviation Capital Corp., parte a Air Dequilland din Canada.

După cum se poate observa, Bombardier renunță la modelele sale consacrate. Probabil în scurt timp vom asista și la vânzarea seria CRJ către Mitsubishi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.