Ultimul zbor al aeronavei Boeing 777-200 (A6-EMF) Emirates

(Video) Ultimul zbor al aeronavei Boeing 777-200 (A6-EMF) Emirates

2 152

Luna aceasta, ultimul avion de tipul Boeing 777-200 (A6-EMF) a părăsit flota Emirates, după 19 ani de zboruri. Aeronava a fost recepţionată de operatorul arab pe 16 octombrie 1996. A zburat peste 60 de milioane de kilometri, suficient pentru a acoperi distanţa de la Pământ la Lună şi retur de 80 de ori. A transportat sute de mii de pasageri spre destinaţii din întreaga lume, printre acestea fiind şi Varşovia şi Ho Chi Minh City.

Ultimul zbor l-a operat pe ruta Dubai – Arizona via Boston, iar la mansă a fost căpitanul Constantinos Nicolaou. Înainte de zbor, aeronava a trecut printr-un proces de debranduire, care include eliminarea schemei cromatice Emirates şi a logo-ului Emirates. După acest proces, aeronava devine de nerecunoscut. Doar scaunele şi mocheta din interior rămân neschimbate. Tehnic vorbind, aeronava trece printr-un proces de verificări şi recondiţionări pentru a reveni la o formă similară cu cea iniţială, când a intrat în flotă.

Vacante Last Minute by Paralela 45 Luxury

Aeronava încă este aptă de zbor, dar Emirates are un plan de modernizare al flotei şi doreşte ca media de vârstă a aeronavelor să fie de până la 75 de luni. În funcţie de contract, aeronava se întoarce la compania de leasing sau este scoasă la vânzare.

Emirates deţine o flotă formată din peste 230 de aeronave widebody (8 tipuri de aeronave). Deţine cea mai mare flotă de Airbus A380, având în serviciul operaţional 64 de super-jumbo, iar 76 în comandă. De asemenea, Emirates deţine şi cea mai mare flotă de aeronave Boeing 777.

VIDEO: Aterizarea pe timp de noapte în Dubai – vedere din cockpit-ul unui A380 Emirates
VIDEO: În 2014, 10 destinaţii noi pentru Airbus A380 Emirates
VIDEO: Top 10 cele mai mari flote de Boeing 777

avion+cazare litoral Romania

S-ar putea sa-ti placa si Mai multe de la autor:

2 Comentarii

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Translate »
Citește articolul precedent:
Xiamen-Airlines-Amsterdam-zborul-inaugural
(Video) Xiamen – Amsterdam cu Xiamen Airlines, zborul inaugural

Pe 27 iulie 2015, Xiamen Airlines a aterizat la Amsterdam. Este prima destinaţie europeană spre care a început să zboare...

Închide