blank

(Video) Boeing 737-800 Transavia – aterizare fără flapsuri şi cu vânt din lateral

0 4.809

Pe 25 iulie 2015, o aeronavă de tipul Boeing 737-800 (PH-GUA) Transavia a operat o aterizare cu vând din lateral / crosswind landing pe pista 27 a aeroportului Schiphol din Amsterdam.

Până aici nimic special. Piloţii sunt antrenaţi pentru astfel de aterizări. Sunt proceduri învăţate şi simulate, aşa că nu trebuie să vă panicaţi.

Boeing 737-800 Transavia

Însă povestea acestei aterizări este puţin mai complexă. Aeronava cu 170 de pasageri la bord a operat zborul HV-5068 (Gerona – Rotterdam). Din cauza furtunii puternice, avionul nu a putut ateriza la Rotterdam, iar comandantul a decis să zboare la Schiphol.

Vremea era la fel de rea şi la Amsterdam, dar s-a raportat că nu mai este combustibil pentru o deviere la Bruxelles. Aşa că ultima soluţie era aterizarea pe una dintre pistele aeroportului din capitala Olandei.

Din cauza vântului puternic, prima încercare s-a finalizat cu un go-around, iar a doua încercare a fost cu succes şi avionul a ajuns la sol fără alte incidente.

După cum puteţi observa din video, aeronava a aterizat cu o viteză mai mare faţă de cea normală (200 Knots / 370 de km/h) şi fără flapsuri.

VIDEO: Boeing 777-300ER KLM Asia – landing in a storm

Cu toate că siguranța zborului nu a fost compromisă, incidentul a fost raportat la Dutch Safety Board (DSB). Organele de investigaţie au solicitat informaţii suplimentare şi apoi se va lua în calcul deschiderea unei anchete.

Leave A Reply

Your email address will not be published.