blank

(Video) Ultimul zbor al aeronavei Boeing 777-200 (A6-EMF) Emirates

2 754

Luna aceasta, ultimul avion de tipul Boeing 777-200 (A6-EMF) a părăsit flota Emirates, după 19 ani de zboruri. Aeronava a fost recepţionată de operatorul arab pe 16 octombrie 1996. A zburat peste 60 de milioane de kilometri, suficient pentru a acoperi distanţa de la Pământ la Lună şi retur de 80 de ori. A transportat sute de mii de pasageri spre destinaţii din întreaga lume, printre acestea fiind şi Varşovia şi Ho Chi Minh City.

Ultimul zbor l-a operat pe ruta Dubai – Arizona via Boston, iar la mansă a fost căpitanul Constantinos Nicolaou. Înainte de zbor, aeronava a trecut printr-un proces de debranduire, care include eliminarea schemei cromatice Emirates şi a logo-ului Emirates. După acest proces, aeronava devine de nerecunoscut. Doar scaunele şi mocheta din interior rămân neschimbate. Tehnic vorbind, aeronava trece printr-un proces de verificări şi recondiţionări pentru a reveni la o formă similară cu cea iniţială, când a intrat în flotă.

Aeronava încă este aptă de zbor, dar Emirates are un plan de modernizare al flotei şi doreşte ca media de vârstă a aeronavelor să fie de până la 75 de luni. În funcţie de contract, aeronava se întoarce la compania de leasing sau este scoasă la vânzare.

Emirates deţine o flotă formată din peste 230 de aeronave widebody (8 tipuri de aeronave). Deţine cea mai mare flotă de Airbus A380, având în serviciul operaţional 64 de super-jumbo, iar 76 în comandă. De asemenea, Emirates deţine şi cea mai mare flotă de aeronave Boeing 777.

VIDEO: Aterizarea pe timp de noapte în Dubai – vedere din cockpit-ul unui A380 Emirates
VIDEO: În 2014, 10 destinaţii noi pentru Airbus A380 Emirates
VIDEO: Top 10 cele mai mari flote de Boeing 777

Leave A Reply

Your email address will not be published.