blank

Zvon: Boeing 797 va avea cockpit pentru un pilot

0 877

În perioada 17-23 iunie 2019 va avea loc a 53-a ediție a Salonului Aeronautic și Spațial, cunoscut sub numele Paris Air Show. În cadrul acestui eveniment aeronautic, este așteptat noul avion de tip New Midsize Airplane (NMA) de la Boeing.

Specialiștii din domeniu au lansat ipoteza că noul model va fi de numit Boeing 797. Iar analiștii nu exclud ca noul avion să vină configurat cu un cockpit pentru un pilot.

Din cauza crizei piloților, tot mai multe companii din industrie militează pentru avioane cu un pilot în cockpit. Iar al doilea pilot se presupune că va fi la sol și va putea monitoriza un număr mai mare de avioane. Asta ar însemna o reducere a cheltuielilor cu personalul navigant, dar în același timp vor creștere responsabilitățile pentru piloți.

Cockpit pentru un pilot

Totuși, Charles Toups (vice-președinte Boeing Cercetare și Tehnologie) a ținut să precizeze că va mai dura ceva timp până când avioanele cu un pilot ar putea fi introduse pe zborurile cu pasageri.

Acesta menționează că ideea cockpitului cu un pilot va putea fi implementată, pentru început, pe zborurile cargo. Ulterior, după mulți ani, să se facă pasul și pe zborurile comerciale cu oameni. Pasagerii au nevoie de timp pentru a se convinge că totul este sigur. Voi v-ați urca într-un avion pilotat de un singur om?

Însă va mai trece multă vreme până când vom putea vedea în zbor noul Boeing 797. Ținând cont de problemele întâmpinate de 737 MAX, tragem concluzia că Boeing nu se va grăbi în livrarea noului model.

Tot din cauza timpului limitat, Rolls-Royce a anunțat că nu va livra motoare pentru noul Boeing 797. Astfel, în cursa pentru motorizarea noului model au rămas Pratt & Whitney și CFM International.

Leave A Reply

Your email address will not be published.