Ziua Aviaţiei 2014 la Statuia Aviatorilor (foto / video)

0 174

În fiecare an, la 20 iulie, aviatorii români (militari şi civili) şi cei implicaţi în aviaţie îşi sărbătoresc patronul spiritual şi ocrotitorul – pe Sfântul Ilie. Anul acesta, pentru a sărbători Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, am participat la parada de la Monumentul Eroilor Aerului (Statuia Aviatorilor).


(Foto: Tiberiu Chendea)

Ceremonia a început cu un moment de reculegere în memoria celor 298 de persoane decedate în tragicul accident aviatic, ce a avut loc pe 17 iulie 2014. A continua cu o scurtă parada la sol şi s-a ]ncheiat cu parada aeriană. Nu au lipsit aeronavele Lockheed C-130 Hercules şi C-27J Spartan, avioanele de vânătoare MIG-uri 21 Lancer, elicopterel IAR 330 Puma SOCAT etc.

Show-ul aviatic a fost încheiat de evoluţia echipei naţionale de acrobaţie – Hawks Of Romania, din cadrul Aeroclubul României.

La Mare cu Avionul

Monumentul Eroilor Aerului, dedicat memoriei aviatorilor români militari și civili care au contribuit la dezvoltarea aviației, este situat în centrul Pieței Aviatorilor și a fost realizat între anii 1928-1935 de Lidia Kotzebue și Iosif Fekete.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Translate »