Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

Ziua Aviaţiei 2014 la Statuia Aviatorilor (foto / video)

0 755

În fiecare an, la 20 iulie, aviatorii români (militari şi civili) şi cei implicaţi în aviaţie îşi sărbătoresc patronul spiritual şi ocrotitorul – pe Sfântul Ilie. Anul acesta, pentru a sărbători Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, am participat la parada de la Monumentul Eroilor Aerului (Statuia Aviatorilor).


(Foto: Tiberiu Chendea)

Ceremonia a început cu un moment de reculegere în memoria celor 298 de persoane decedate în tragicul accident aviatic, ce a avut loc pe 17 iulie 2014. A continua cu o scurtă parada la sol şi s-a ]ncheiat cu parada aeriană. Nu au lipsit aeronavele Lockheed C-130 Hercules şi C-27J Spartan, avioanele de vânătoare MIG-uri 21 Lancer, elicopterel IAR 330 Puma SOCAT etc.

Show-ul aviatic a fost încheiat de evoluţia echipei naţionale de acrobaţie – Hawks Of Romania, din cadrul Aeroclubul României.

Monumentul Eroilor Aerului, dedicat memoriei aviatorilor români militari și civili care au contribuit la dezvoltarea aviației, este situat în centrul Pieței Aviatorilor și a fost realizat între anii 1928-1935 de Lidia Kotzebue și Iosif Fekete.

Leave A Reply

Your email address will not be published.