Zborul EK380 Emirates (Dubai – Hong Kong) a avut la bord 29 de persoane infectate cu noul coronavirus.

0 6.626

Autoritățile din Hong Kong au anunțat că au fost descoperitet 46 de noi cazuri COVID-19 în oraș. Multe dintre cazurile noi, asimptomatice, au ajuns din Pakistan cu un zbor Emirates via Dubai.30 de cazuri noi au fost identificate pe 20 iunie, în timp ce alte 16 persoane au fost confirmate cu noul coronavirus pe 21 iunie. Documentele emise de Centrul pentru Protecția Sănătății (CHP) al orașului arată că, în 20 iunie și 21 iunie, au fost identificate mai multe persoane purtătoare de virus, acestea venind din Pakistan.

Cazuri de COVID-19 pe un zbor Emirates

Autoritățile au declarat că 29 de cazuri au ajuns la Hong Kong via Dubai prin intermediul zborului EK380 Emirates, a raportat South China Morning Post.

Datele Flightradar24.com confirmă faptul că aeronava Boeing 777-300ER (A6-EQD) Emirates a operat zborurile EK380, pe ruta Dubai – Hong Kong, în zilele de 20 iunie și 21 iunie 2020. Emirates a reluat zborurile către Aeroportul Internațional Hong Kong (HKG) pe 16 iunie, după o pauză de aproximativ 2 săptămâni

Toate sosirile din zonele cu risc ridicat, inclusiv Pakistanul, sunt trimise la centrele de carantină de 14 zile din Hong Kong.

Și acest caz nu este singular. La începutul lunii iunie, pe un zbor Qatar Airways, operat de la Aeroportul Internațional Doha (DOH) spre Aeroportul Atena Eleftherios Venizelos (ATH) din Grecia, au fost raportate 12 cazuri pozitive. Vorbim tot de cetățeni pakistanezi, care au ales să călătorească spre Atena via Doha. Autoritățile din Grecia au suspendat zboruri din Qatar spre Grecia timp de două săptămâni.

În ambele cazuri, menționăm că nu s-au infectat în avion, dar se pare ca filtrele din aeroporturile Doha sau Dubai nu au reușit să-i depisteze pe cetățenii purtatori de noul coronavirus.

Leave A Reply

Your email address will not be published.