blank

Grecia a interzis temporar toate zborurile Qatar Airways după un zbor cu 12 pasageri confirmați cu COVID-19.

0 2.237

Pe 1 iunie 2020, Qatar Airways a operat zborul QR203, pe ruta Doha – Atena. La bordul aeronavei Airbus A350-900 (A7-ALW) au fost 91 de pasageri. Până aici nimic anormal. Doar că la testarea de COVID-19, care s-a făcut la aeroportul din Atena, 12 dintre pasageri au fost confirmați cu noul coronavirus.

În urma acestui zbor, Grecia a interzis temporar toate zborurile Qatar Airways, pe durata a 14 zile. „De asemenea, anunțăm că, după datele epidemiologice de mai sus, zborurile către și din Qatar vor fi suspendate până la 15 iunie 2020”, se arată în declarația Ministerul Protecției Civile din Grecia.

Printre pasagerii infectați de la bord, erau nouă pakistanezi, doi cetățeni greci și un japonez. Pasagerii confirmați cu noul coronavirus au ajuns în Doha pe zboruri de legătură, potrivit companiei aeriene.

Toți pasagerii au fost transportați la hoteluri din carantină. Cei confirmați cu COVID-19 vor rămâne în carantină timp de 14 zile. Persoanele, care au ieșit negativ la testare, ar trebui să rămână în carantină timp de șapte zile, moment în care testul coronavirusului va fi repetat, au explicat autoritățile elene.

În ciuda restricțiilor de zbor raportate, aparent Qatar Airways a operat un alt zbor QR203 între Doha și Atena pe 3 iunie 2020. Site-ul Qatar Airways, de asemenea, listează zborurile din / spre Atena pe 5 și 8 iunie.

De menționat faptul că pasagerii nu s-au infectat în avion. Ci erau deja infectați și au zburat via Doha spre Atena.

Leave A Reply

Your email address will not be published.