Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

ICAO avertizeaza: vor fi cu 1.2 miliarde mai putini pasageri internationali pana la final de septembrie 2020

0 480

Comparativ cu „business-as-usual”, până în septembrie 2020, numărul total de pasageri aerieni internaționali ar putea scădea cu 1.2 miliarde. Estimpările sunt făcute de International Civil Aviation Organization (ICAO).

Conform estimărilor ICAO, capacitatea internațională de transport aerian ar putea fi diminuată cu până la 2/3 față de ceea ce fusese prevăzut pentru primele trei trimestre în acest an. Acestă scădere dramatică va duce și la scăderea veniturilor companiilor aeriene cu sume între 160 și 253 miliarde de dolari pentru perioada ianuarie-septembrie.

1.2 miliarde mai putini pasageri internationali

Europa și Asia-Pacific vor fi cel mai puternic afectate de scăderea capacității și veniturilor, urmate de America de Nord. În mod similar, cea mai substanțială reducere a numărului de pasageri este de așteptat să fie în Europa, în special în perioada de vârf a sezonului estival, urmată de Asia-Pacific.

Agenția de aviație civilă a ONU – ICAO – oferă analize actualizate în mod regulat cu privire la impactul economic asupra transportului aerian încă de la începutul lunii februarie 2020. Pandemia de COVID-19 și-a pus amprenta pe unele dintre cele mai mari industrii din lume.

Leave A Reply

Your email address will not be published.