blank

WOW Air cedează 4 avioane către Air Canada

0 717

Anul 2018 nu a fost prea bun pentru Wow Air. Transportatorul islandez a înregistrat pierderi, a ratat o privatizare și acum se luptă să-și optimizeze costurile.

După ce a picat înțelegerea cu Icelandair, WOW Air a început să își facă griji pentru zborurile sale. A cedat deja 4 avioane, 2 x A320 și 2 x A330 care s-au întors la companiile de leasing. Și urmează să renunțe la încă 4 avioane.

Începând cu ianuarie 2019, WOW Air va ceda 4 avioane A321 către Air Canada. Înseamnă o optimizare a cheltuielilor cu 12 milioane de dolari.

Indigo Partners dorește să preia WOW Air

Sunt și ceva vești bune. Indigo Partners face o analiză completă a transportatorului WOW Air în vederea cumpărării pachetului majoritar. Tranzacția ar putea salva compania islandeză de la faliment.

Recapitulând situația WOW Air, compania și-a început activitatea în 2012. A crescut într-un ritm accelerat, ajungând la o flotă formată din 20 de avioane și peste 35 de destinații. S-a aventurat pe zborurile lung-curier spre Statele Unite.

Doar că în ultimele 18 luni, WOW Air a început să înregistreze pierderi importante. Acum caută să-și optimizeze operațiunile, să acopere deficitul de cashflow și caută un investitor. Din ianuarie 2019, va avea o flotă formată din 11 avioane și își va reduce rețeaua operațională la 20 de destinații.

Leave A Reply

Your email address will not be published.