blank

Icelandair nu mai preia WOW Air / WOW Air renunță la 4 aeronave

Ceea ce trebuia să fie achiziția anului, s-a transformat într-o dezamăgire pentru ambele companii aeriene. Este vorba de Icelandair și WOW Air.

0 748

La începutul lunii noiembrie, presa internațională anunța o nouă tranzacție pe piața airlines. Icelandair anunța că dorește să preia rivalul low-cost, WOW Air. Însă acest deal a picat.

Pe 29 noiembrie 2018, ambele companii aeriene au anunțat că procesul de achziție a fost oprit. Ceea ce trebuia să fie tranzacția anului în aviația comercială, s-a transformat într-o dezamăgire pentru ambele companii aeriene din Islanda.

Icelandair nu mai preia WOW Air

Icelandair dorea să preia WOW Air, având ca plan să păstreze ambele branduri și fiecare companie să opereze pe segmentele de piață deja definite. Însă nu au fost îndeplinite condițiile pentru cumpărarea acțiunilor. În concluzie, ambele companii aeriene și-au mulțumit reciproc pentru modul în care au lucrat la acest proiect.

În consecință, fiecare companie aeriană va continua să opereze independent. Din păcate, cea mai șifonată este WOW Air. Începând cu luna septembrie, companiile de leasing și creditorii companii au cerut condiții de plată mai aspre, punând presiuni pe cash flow-ul companiei WOW Air.

WOW Air renunță la 4 aeronave

Oficialii WOW Air au anunțat o redimensionare a flotei. 4 aeronave, 2 x A320 și 2 x A330 s-au întors la companiile de leasing. Reducând flota, WOW Air este în incapacitate de a onora toate zborurile.

Întârzierile sau anulările provoacă pagube importante pentru transportatorul islandez, care oricum are deja probleme cu lichiditățile. CEO WOW Air este în căutare de soluții. Să vedem dacă le va găsi.

Din nefericire, cam asta e piața de airlines. O mișcare greșită și falimentul bate la ușă. Expansiunea agresivă poate fi benefică pe termen scurt, însă pe termen lung situația trebuie gestionată foarte bine.

Să nu uităm de cele mai răsunătoare falimente din industrie, din ultima vreme: Primera Air și Monarch Airlines. Să sperăm că WOW Air va continua să zboare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.