Wizz Air va opera un Airbus A330-200F, achiziționat de guvernul de la Budapesta

0 2.539

Update: Aici aduc o precizare. Wizz Air și guvernul maghiar sunt în discuții cu privire la operarea aeronavei, iar dacă și când va fi finalizat un aranjament nu se știe. Vom anunța când se va stabili ceva oficial!Știrea inițială: Putem spune că Wizz Air a ajuns să fie compania ”națională” a Ungariei. A operat numeroase zboruri de repatriere, cargo și speciale în perioada pandemiei. A reușit să resusciteze activitatea pe aeroportul din Budapesta.

Iar, mai nou, Wizz Air va opera un Airbus A330-200F, care a fost achiziționat de ministerul maghiar al afacerilor externe și al comerțului . Aeronava a fost în flota Qatar Airways.

Wizz Air va opera un Airbus A330-200F

Cumpărarea aeronavei de către guvernul maghiar a fost motivată de nevoia de a transporta mai multă marfă în timpul pandemiei COVID-19. Autoritățile au mai menționat că un operator civil precum Wizz Air va putea să primească mai repede și mai ușor aprobarea de zbor și de aterizare pe diferite aeroporturi față de un avion militar. Totuși această afirmație mi se pare cam forțată, știind prea bine că un avion militar are întâietate în multe situații.

Qatar Airways a operat o flotă cargo formată din 8 avioane Airbus A330-200F. Acestea vor fi retrase și înlocuite nu noile Boeing 777F. Avionul cumpărat de Ungaria are 6 ani si a zburat sub indicativul A7-AFF Qatar Airways. În prezent, aeronava este la Doha, urmând ca în viitorul apropiat să fie transferată la Budapesta.

A330-200F poate transporta 70 de tone de marfă și are o autonomie maximă de 7.400 de kilometri (4.600 mile). Conform ultimului raport Airbus, au fost comandate 41 de avioane cargo A330-200F, dintre care 38 au fost deja livrate. Turkish Airlines deține cea mai mare flotă cargo de avioane A330-200F, 9 la număr.

Leave A Reply

Your email address will not be published.