blankblank

O aeronavă Boeing 767 Atlas Air a făcut cale întoarsă după ce motorul din dreapta a suferit o defecțiune (video)

0 5.632

Pe 5 septembrie, pasagerii zborului GTI8585 au trecut prin momente de coșmar. Nu e plăcut să vezi flăcări la unul dintre motoarele aeronavei.

Zborul era operat de un Boeing 767 Atlas Air, pe ruta Aeroportul Internațional Honolulu (HNL) către Aeroportul Internațional Guam (GUM), și fusese închiriat de armata Statelor Unite.

Probleme la motorul drept pentru un Boeing 767 Atlas Air

Incidentul s-a produs imediat după decolarea de la Honolulu. Motorul drept a început să ”scuipe” foc în urma unei defecțiuni la camera de ardere. Un pasager a filmat incidentul.

Piloții au declarat stare de urgență, au oprit motorul avariat și au aterizat la Honolulu după 30 de minute de la decolare. Din fericire, incidentul a provocat mai mult frică decât daune. Nu au fost raportați răniți.

Atlas Air a făcut o declarație cu privire la incident, fără a furniza mai multe detalii despre ceea ce a cauzat defecțiunea motorului. „Un zbor de pasageri Atlas Air a aterizat în siguranță pe Aeroportul Internațional Daniel K. Inouye din Honolulu în urma unei probleme tehnice la motor. La Atlas Air, siguranța este întotdeauna prioritatea noastră principală și vom efectua o inspecție amănunțită pentru a determina cauza.

Aeronava implicată este model Boeing 767-300ER, indicativ N649GT. Are 28.5 și configurație într-o clasă cu 255 de locuri. Propulsia este asigurată de 2 motoare General Electric CF6.

Leave A Reply

Your email address will not be published.