Wizz Air va cumpăra 75 de avioane AIRBUS A321neo

0 454

Wizz Air, compania aeriană low-cost cu cea mai rapidă creștere și cea mai sustenabilă din Europa, anunță că a notificat Airbus pentru a își exercita drepturile de cumpărare în legătură cu 75 de aeronave Airbus A321neo.

Cele 75 de aeronave A321neo suplimentare, dintre care majoritatea sunt de așteptat să fie livrate în 2028-2029, reconfirmă obiectivului ambițios al Wizz Air de a tripla dimensiunea flotei sale până la sfârșitul deceniului pentru a deveni o companie aeriană cu 500 de aeronave.

Aeronava A321neo încorporează cele mai noi tehnologii din aviație și oferă beneficii semnificative de mediu, cu o reducere de aproape 50% a amprentei de zgomot, o reducere cu 20% a consumului de combustibil și o reducere cu 50% a emisiilor de oxizi de azot. Astfel, aceasta consolidează poziția Wizz Air drept una dintre cele mai sustenabile companii aeriene low-cost.

Wizz Air are în prezent o flotă formată din 165 de aeronave Airbus ultramoderne și eficiente. Wizz Air operează una dintre cele mai tinere flote pe distanțe scurte din lume.

József Váradi, CEO Wizz Air a declarat: „Combinația dintre operarea cu costuri ultra-scăzute a Wizz Air și aeronava Airbus A321neo, lider de piață, creează o platformă puternică pentru creșterea viitoare a Wizz Air în următorul deceniu, pe măsură ce ne consolidăm și mai mult poziția ca una dintre cele mai sustenabile companii aeriene din lume. Suntem pe drumul cel bun pentru a deveni un grup de aviație cu 500 de aeronave până la sfârșitul deceniului, în timp ce ne îndeplinim angajamentul de a reduce emisiile noastre de CO2, deja unele dintre cele mai mici din industrie, cu 25% până în 2030.”

Leave A Reply

Your email address will not be published.