Japonia elimină complet toate restricțiile COVID-19 pentru turiști

1 141

Autoritățile japoneze, care au urmat de multă vreme o politică dură cu privire la Covid-19, au capitulat în cele din urmă și urmează să își deschidă complet granițele pentru turism, din octombrie 2022, după mai bine de doi ani de restricții stricte. În special, limita zilnică de intrare pentru noii sosiți, care a fost majorată la 50.000 la începutul lunii septembrie, va fi eliminată. Experții au constatat că permisele disponibile în prezent sunt ineficiente.

Deocamdată, din cauza covidului, turiștii trebuie să obțină o viză obligatorie și, de asemenea, să pregătească în prealabil o rută aprobată printr-o agenție de turism acreditată. Testele înainte de zbor pentru COVID-19 au fost, de asemenea, anulate doar pentru turiștii revaccinați cu un vaccin recunoscut.

Cu toate acestea, prim-ministrul Kishida Fumio a spus că intenționează să alinieze restricțiile Japoniei privind COVID-19 cu cele ale altor țări G-7. La o conferință de presă, Kishida a spus: „Lupta noastră împotriva virusului nu este ușoară, dar nu trebuie să ne fie frică”. În același timp, experții notează că Japonia este în prezent singura țară din G-7 care are încă restricții la sosire. 

Cu toate acestea, guvernul este reticent să numească momentul relaxării măsurilor. Până acum, Kishida a spus că restricțiile la frontieră vor fi relaxate „cât mai curând posibil”. Cel mai probabil, din octombrie 2022, Japonia va elimina toate regulile de intrare.

Până acum se înregistrează o creștere a turiștilor, dar amploarea acesteia este modestă. În iunie, mai puțin de 300 de turiști străini au intrat în Japonia, în august 8.000 de turiști au vizitat Tara Soarelui Răsare.

1 comentariu
  1. […] 9. Japonia intenționează să elimine toate restricțiile de călătorie pentru turiștii străini începând din luna octombrie. În prezent, numărul turiștilor străini este limitat la 50,000 de persoane pe zi, iar cei care nu au și a treia doză de vaccin trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test de Covid-19. (Airlines Travel) […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.