Wizz Air transferă rutele din Doncaster la Leeds

1 125

Leeds Bradford va deveni un nou punct pe harta rutelor Wizz Air după închiderea aeroportului Doncaster Sheffield. Wizz Air a confirmat că șapte rute care sunt operate de la Doncaster Sheffield (DSA) se vor muta către Leeds Bradford (LBA), de la începutul sezonului de iarnă 2022/23.

blankblank

Mutarea vine după ce Peel Group, care deține Doncaster Sheffield, a anunțat că închide aeroportul din nordul Angliei, după ce s-a luptat să asigure ceea ce a numit o „masă critică” de pasageri a companiilor aeriene. Aeroportul Doncaster se va închide din 31 octombrie 2022.

Serviciile Wizz către Doncaster Sheffield vor funcționa conform planului până pe 30 octombrie, înainte de a se muta la Leeds Bradford a doua zi. Acestea includ zboruri din Gdansk (GDN), Katowice ( KTW ), Cracovia ( KRK ), Varșovia ( WAW ) și Wroclaw (WRO) în Polonia, precum și București (OTP) și Cluj-Napoca (CLJ) în România.

Cu toate acestea, zborurile către Doncaster Sheffield din Vilnius ( VNO ) se vor încheia. Ryanair deservește deja capitala Lituaniei din Leeds Bradford.

Doncaster Sheffield, care a deservit 1,4 milioane de pasageri în 2019, a fost deschis pentru prima dată în 2005 prin reamenajarea pistei și a instalațiilor fostei RAF Finningley.

Wizz Air a deservit DSA în ultimii 16 ani și a devenit cel mai mare operator al său, reprezentând aproape 50% din capacitate în 2019. Cifrele OAG arată că ULCC a oferit aproximativ 367.000 de locuri de plecare în cursul anului.

Cu toate acestea, în iunie 2022, ULCC a eliminat un număr mare de rute de la aeroport, ceea ce a determinat o revizuire strategică în urma căreia Peel a declarat că nu au fost primite „propuneri tangibile” cu privire la proprietatea aeroportului sau să abordeze ceea ce acesta numește „lipsa fundamentală de viabilitate financiară”.

Leave A Reply

Your email address will not be published.