Wizz Air mută o parte dintre zborurile de pe aeroportul Fiumicino pe Roma Ciampino

1 1.201

În plină criză economică, câteva aeroporturi au început să majoreze taxele aeroportuare. Anul trecut, în plin sezon estival, Spania a crescut taxele de aeroport peste noapte.

Exemplul a fost urmat de Autoritatea Aeronautica Italiană care a majorat taxele pe aeroportul Roma Fiumicino. Imediat după majorare, mai multe companii aeriene au renunţat să mai opereze pe acest aeroport. Unul dintre transportatori este Wizz Air, acesta anunţând intenţia de a muta mai multe zboruri de pe Fiumicino pe Ciampino. Din 7 mai, 4 din 8 rute operate spre Roma vor fi mutate pe Ciampino.

wizz-air

Astfel, zborurile spre Gdansk din Polonia şi Cluj Napoca, Timişoara şi Tirgu Mures din România vor fi operate pe Roma Ciampino. Daniel de Carvalho, Corporate Communications Manager la Wizz Air, a declarat că operatorul low-cost oferă clienţilor zboruri la tarife foarte bune, iar  acest lucru este posibil şi datorită taxelor mici practicate de aeroporturi.

Daniel de Carvalho a mai declarat că taxele pe Fiumicino au crescut foarte mult şi nejustificat. Autorităţile nu fac nimic pentru a încuraja turismul, pentru a proteja locurile de muncă. Un aeroport pierde, altul câştigă. În ciuda acestor probleme, Wizz Air va continua să opereze zboruri de pe Fiumicino spre Praga, Sofia, Vilnius și Varșovia.

Din 7 mai, cei care vor călători din Cluj Napoca, Timişoara şi Tirgu Mures spre Roma vor ateriza pe Ciampino. Deocamdată tarifele la biletele de avion rămân neschimbate.

1 comentariu
  1. Daniela says

    Oferte

Leave A Reply

Your email address will not be published.