Wizz Air Abu Dhabi va zbura spre destinații din Rusia și Europa de Est

1 1.410

La finalul anului trecut, Wizz Air a anunțat că are acordul autorităților locale de a fonda compania aeriană Wizz Air Abu Dhabi. Se vrea ca această companie să fie fondată în parteneriat cu Abu Dhabi Development Holding Company PJSC („ADDH”). Noua companie va fi prima sub brandul Wizz Air în afara Europei. 

Conform informațiilor existente în spațiul virtual, Wizz Air va debuta cu 3 aeronave Airbus A321neo, urmând ca flota să crească la 50 de avioane în următorii 10 ani.

Wizz Air Abu Dhabi va zbura spre Europa de Est

Au apărut informații și cu primele piețe cu potențial spre care va zbura din Abu Dhabi. Acestea sunt Macedonia, Bosnia și Herțegovina, Serbia, Croația și Muntenegru. Dar și spre destinații din Rusia. Nu ar fi exclusă și ruta București – Abu Dhabi, dar rămâne de văzut ce se va întâmpla.

Se dorește ca noul transportator Wizz Air Abu Dhabi să fie format ca un joint venture și se estimează că operațiunile vor începe în a doua jumătate a anului 2020. Compania se va concentra pe lansarea unor rute către piețe unde Wizz Air are deja operațiuni existente, cu creșteri importante, în special în Europa Centrală, de Est și de Vest, dar și pe subcontinentul Indian, Orientul Mijlociu și Africa pe termen lung.

Pe viitoarele rute, Wizz Air Abu Dhabi ar putea concura cu Air Arabia Abu Dhabi (o nouă companie aeriană fondată de Etihad Airways și Air Arabia).

Leave A Reply

Your email address will not be published.