blank

Wizz Air Abu Dhabi, o noua companie aeriana sub brandul Wizz

0 1.396

Wizz Air Holdings Plc („Compania” sau „Wizz Air”), cel mai mare transportator aerian low cost din Europa Centrală și de Est, a anunțat astăzi că a ajuns la un acord de principiu pentru înființarea Wizz Air Abu Dhabi, în Emiratele Arabe Unite (EAU). Se vrea ca această companie să fie fondată în parteneriat cu Abu Dhabi Development Holding Company PJSC („ADDH”). Noua companie va fi prima sub brandul Wizz Air în afara Europei. 

Se dorește ca noul transportator Wizz Air Abu Dhabi să fie format ca un joint venture și se estimează că operațiunile vor începe în a doua jumătate a anului 2020. Compania se va concentra pe lansarea unor rute către piețe unde Wizz Air are deja operațiuni existente, cu creșteri importante, în special în Europa Centrală, de Est și de Vest, dar și pe subcontinentul Indian, Orientul Mijlociu și Africa pe termen lung.

Wizz Air Abu Dhabi

Wizz Air consideră că lansarea unei companii cu adevărat low-cost în Abu Dhabi poate contribui la creșterea susținută a Abu Dhabi ca destinație culturală și turistică de primă clasă. Cunoștințele vaste de piață locală ale ADDH, sprijinul și ghidarea pe o piață complet nouă pentru WIZZ sunt foarte valoroase și vor accelera dezvoltarea cu succes a noii companii. 

Fondarea și startul noii companii depide, printre alte, de acceptarea și intrarea în vigoare a documentației definitive de către ADDH, recepția tuturor acordurilor interne și externe, și de compatibilitatea noii companii aeriene cu toate reglementările Autorității Civile Generale de Aviație UAW necesare obținerii unui Certificat de Operator Aerian (AOC). 

Cu o flotă compusă din aeronave Airbus A321neo, cele mai eficiente aparate de zbor cu un singur culoar, Wizz Air Abu Dhabi va avea acces la piețe cu peste 5 miliarde de clienți din Europa și din afara granițelor sale. Oferta comercială a noii companii aeriene se va alinia celei existente a Wizz Air și se va axa pe oferirea unor experiențe plăcute bazate pe servicii de calitate și pe una dintre cele mai verzi flote din lume*. 

Vorbind la Abu Dhabi, József Váradi, Chief Executive Officer Wizz Air Holdings, a declarat: „Suntem mândri că prima noastră companie aeriană din afara Europei se deschide la Abu Dhabi, capitala EAU. Cunoștințele locale puternice ale ADDH și susținerea din partea lor pe o piață nouă pentru WIZZ sunt inestimabile și vor contribui la creșterea accelerată a acestei companii low-cost. Wizz Air Abu Dhabi va fi o etapă în dezvoltarea Wizz Air, construită pe modelul de business de succes ultra low-cost, care oferă călătorii accesibile cât mai multor clienți. Credem că noua companie are potențialul să devină un jucător important în regiune. Vreau să îmi exprim recunoștința Excelenței Sale Șeicul Mohammed Bin Hamad Bin Tahnoon Al Nahyan și domnului Mohammad Al Suwaidi pentru angajament și susținere, fără de care acest parteneriat unic nu ar fi fost posibil.“

Declarațiile oficialilor cu privire la Wizz Air Abu Dhabi

Excelența Sa, Șeicul Mohammed Bin Hamad Bin Tahnoon Al Nahyan, președintele Abu Dhabi Airports, a declarat: „Aeroportul Internațional Abu Dhabi continuă creșterea și dezvoltarea sa ca poartă majoră deschisă către Emiratele Arabe Unite și întreaga regiune și tocmai de aceea salutăm companiile aeriene precum Wizz Air care contribuie la această extindere și la impactul pe care acest parteneriat îl va avea asupra dezvoltării economice naționale. Așteptăm cu nerăbdare în anii următori să construim un parteneriat de succes cu WIZZ.”

Domnul Mohamed Hassan Al Suwaidi, ADDH CEO: „Suntem un partener guvernamental de încredere, cu un mandat clar de dezvoltare a sectoarelor cheie ale economiei non-petroliere din Abu Dhabi și tocmai de aceea suntem mândri de parteneriatul cu Wizz Air, o companie aeriană cu o prezență puternică pe piață și o recunoaștere a brand-ului în principalele piețe europene. Prin parteneriatul cu Wizz Air ne propunem să valorificăm cererea din ce în ce mai mare pentru călătorii cu buget redus și să sprijinim creșterea continuă a orașului Abu Dhabi ca destinație culturală și turistică de talie mondială.”

Bryan Thompson, Abu Dhabi Airports Company CEO: „Lansarea noii linii aeriene atestă în continuare  infrastructura robustă a pieței de aviație a Emiratelor. Pe lângă un program puternic de transfer al pasagerilor, Aeroportul Internațional Abu Dhabi (AUH) a înregistrat, de asemenea, o creștere a traficului de pasageri direcți (care nu se află în tranzit), în acest an – rămânând unul dintre aeroporturile cu cea mai rapidă creștere din regiune. Noile oferte de călătorie continuă să inspire vizitatori din întreaga lume să vină la Abu Dhabi. Le spunem  <bine ați venit> în Abu Dhabi și îi așteptăm cu nerăbdare să le oferim o experiență de călătorie excepțională și mai multor călători.”

Leave A Reply

Your email address will not be published.