blank

Wizz air a înregistrat întârzieri pe 280 de zboruri din / spre București în prima lună din 2023

0 213

Conform raportărilor făcute de Compania Națională Aeroporturi București, Wizz Air a avut întârzieri de minim o oră pe 280 de zboruri din / spre București, în perioada 29 decembrie 2022 – 1 februarie 2023. Totodată, Wizz Air a început optimizarea rețelei operaționale din România pentru 2023, eliminând din sistem mai multe rute, unele chiar proaspăt lansate, ceea ce a dus și la anularea zborurilor.

Wizz Air optimizează rețeaua operațională din / spre România

Principalele motive, conform Wizz Air, sunt legat de rotația aeronavelor și a echipajelor de cabină. Criza personalului nagivant este departe de a fi soluționată la nivel global și, implicit, în cadrul companiei Wizz Air. Vă reamintim că în 2022, aeroporturile din întreaga lume și majoritatea companiilor aeriene s-au confruntat cu mari probleme în gestionarea traficului aerian din lipsă de personal, ceea ce a dus la mii de zboruri anulate sau întârziate și milioane de pasageri afectați în toată lumea.

Cei afectați de zborurile anulate sau întârziate (mai mult de trei ore) pot fi eligibili pentru compensații financiare în baza reglementărilor UE din 2004 și pot face reclamații la Wizz air. Regulamentul (CE) nr. 261/2004 al Parlamentului European și al Consiliului din 11 februarie 2004 au stabilit norme comune în materie de compensare și de asistență a pasagerilor în eventualitatea refuzului la îmbarcare și anulării sau întârzierii prelungite a zborurilor.

Nu vă costă nimic dacă aplicați pentru aceste drepturi. Puteți fi eligibili sau din cauza unor motive indipendente de compania aeriană să nu fiți eligibili, dar nu aveți de unde ști dacă nu încercați. Există drepturile pasagerilor aerieni și se specifică clar situațiile de eligibilitate.

Legata de rutele anulate, menționăm aici București – Rimini (fără zboruri din 16 mai); București – Ancona (fără zboruri din 22 martie); Sibiu – Madrid (fără zboruri din 24 martie); IAȘI – Bari (fără zboruri din 22 martie). Pe lângă aceste rute, vă reamintim că Wizz Air va închide baza de la Bacău și își va diminua activitatea din / spre Aeroportul ”George Enescu”.

Este adevărat că au fost anunțate și rute noi, unele chiar interesante cum ar fi cele din București și Cluj spre Antalya sau Iași – Istanbul. Wizz Air este o companie flexibilă când vine vorba de zboruri și rute, căutând tot timpul să zboare eficient.

Leave A Reply

Your email address will not be published.