blank

Airbus va angaja peste 13 000 de angajați pentru a crește rata de producție de avioane!

0 487

Pentru a crește rata de producție de avioane, Airbus a anunțat că va angaja peste 13 000 de angajați în 2023. Unul dintre cei mai mari producători de aeronave din lume, a mai angajat peste 10 000 de angajați, la nivel global, în 2022.

Accentul va fi pus pe profilurile tehnice și de producție, dar vor fi create și noi joburi pentru a sprijini compania pe termen lung, cum ar fi energiile regenerabile, cibernetica și sfera digitală. Majoritatea dintre posturile nou create vor fi în Europa, reprezentând peste 9000 de joburi ce vor fi ocupate cu tineri anboslvenți pe noile direcții trasate de Airbus.

În prezent, personalul Airbus ajunge la peste 130.000 de angajați la nivel global, inclusiv în cadrul liniilor de asamblare finale din Europa, America de Nord și China. 

Airbus s-a străduit să-și atingă obiectivele de livrare pe tot parcursul anului 2022, ajustând obiectivul de două ori înainte de a stabili targetul de 700 de avioane livrate. Cu toate acestea, din cauza unui mediu complex al lanțului de aprovizionare, nu a reușit să gestioneze acest lucru, iar producătorul european de echipamente originale (OEM) a livrat doar 661 de aeronave. Airbus a avertizat investitorii că nu va putea atinge acest obiectiv la începutul lunii decembrie 2022. Cu toate acestea, a adăugat că nu va avea un impact semnificativ asupra rezultatelor sale financiare. 

Pentru 2023, Airbus pune accentul pe profilurile tehnice și de producție, precum și pe dobândirea de noi competențe care susțin viziunea pe termen lung a companiei, în domenii precum noile energii verzi, cibernetic și digital. 

Bloomberg raportează că Airbus va căuta să preia unii lucrători disponibilizați de giganții tehnologici, mai ales că aceștia au un set de abilități în domeniile pe care compania încearcă să le dezvolte.

Marile companii tehnologice precum Google, Microsoft, Amazon și Meta (Facebook) au concediat peste 70.000 de oameni în anul precedent, iar reducerile de personal vor continua și în viitorul apropiat.

Leave A Reply

Your email address will not be published.