Wi-fi gratuit la bordul aeronavelor Norwegian

1 119

Pentru că piaţa o cere, tot mai multe companii aeriene au introdus Wi-fi la bordul aeronavelor. Nu este uşor, dar bine că există soluţii. Norwegian este prima companie low-cost din Europa care a introdus acest serviciu la bordul avioanelor sale. Deocamdată doar 50% din flotă beneficiază de Wi-Fi, urmând ca până la finalul lui 2012 toţi călătorii Norwegian să se bucure de internet la 10 000 m.

Ți-a întârziat avionul mai mult de 3 ore sau ți-a fost anulat zborul? Ai putea avea dreptul la o despăgubire de până la 600€! Solicită despăgubirea pentru anularea sau întârzierea zborului!

Şi Norwegian are un avantaj major comparativ cu alte companii aeriene pentru că oferă Wi-fi gratuit. Vă puteţi deschide şi conecta laptop-ul, smartphone-ul etc la wireless când avionul ajunge la altitudinea de croazieră, în medie 10 000m. Trebuie să vă asiguraţi că telefonul mobil / smartphone-ul este setat pe modul de zbor.

Dacă sunt probleme de conexiune, nu apelaţi la echipajul de zbor. Aceştia nu sunt instruiţi pentru a asigura suport tehnic în legătura cu Wi-Fi-ul. Menirea lor este să asigure călătorilor un zbor cât mai plăcut şi în deplină siguranţă.

AirHelp get compensation

Legat de sistemul de funcţionare, treaba pare relativ simplă. În avion sunt 2 routere wireless similare cu cele pe care le avem majoritatea dintre noi acasă. Pe partea superioară a avionului există o antenă care comunică cu un satelit aflat pe orbită la peste 22 000 mile deasupra Pământului. Traseul este: dispozitiv-ul conectat de pasager la wi-fi – router – antena – satelit – server de pe Pământ şi găsirea site-ului sau a informaţiei solicitate şi retur. Totul se face în câteva secunde.

1 comentariu
  1. […] Virgin Australia a anunţat intenţia de a echipa toată flota cu Wi-Fi până în 2013. Norwegian oferă Wi-fi gratuit la bordul aeronavelor! Wi-fi o să mai găsiţi şi la bordul unor aeronave transoceanice şi transcontinentale. […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »