fbpx Wi-fi gratuit la bordul aeronavelor Norwegian

Wi-fi gratuit la bordul aeronavelor Norwegian

1 247
Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul intarziat sau anulat. Poti avea dreptul pana la 600€.

Pentru că piaţa o cere, tot mai multe companii aeriene au introdus Wi-fi la bordul aeronavelor. Nu este uşor, dar bine că există soluţii. Norwegian este prima companie low-cost din Europa care a introdus acest serviciu la bordul avioanelor sale. Deocamdată doar 50% din flotă beneficiază de Wi-Fi, urmând ca până la finalul lui 2012 toţi călătorii Norwegian să se bucure de internet la 10 000 m.

Şi Norwegian are un avantaj major comparativ cu alte companii aeriene pentru că oferă Wi-fi gratuit. Vă puteţi deschide şi conecta laptop-ul, smartphone-ul etc la wireless când avionul ajunge la altitudinea de croazieră, în medie 10 000m. Trebuie să vă asiguraţi că telefonul mobil / smartphone-ul este setat pe modul de zbor.

Dacă sunt probleme de conexiune, nu apelaţi la echipajul de zbor. Aceştia nu sunt instruiţi pentru a asigura suport tehnic în legătura cu Wi-Fi-ul. Menirea lor este să asigure călătorilor un zbor cât mai plăcut şi în deplină siguranţă.

Legat de sistemul de funcţionare, treaba pare relativ simplă. În avion sunt 2 routere wireless similare cu cele pe care le avem majoritatea dintre noi acasă. Pe partea superioară a avionului există o antenă care comunică cu un satelit aflat pe orbită la peste 22 000 mile deasupra Pământului. Traseul este: dispozitiv-ul conectat de pasager la wi-fi – router – antena – satelit – server de pe Pământ şi găsirea site-ului sau a informaţiei solicitate şi retur. Totul se face în câteva secunde.

1 comentariu
  1. […] Virgin Australia a anunţat intenţia de a echipa toată flota cu Wi-Fi până în 2013. Norwegian oferă Wi-fi gratuit la bordul aeronavelor! Wi-fi o să mai găsiţi şi la bordul unor aeronave transoceanice şi transcontinentale. […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.