blank

COVID-19 Daily – 27 septembrie 2021: Portugalia a anunțat ridicarea tuturor restricțiilor, OMS susține tratamentul cu anticorpi; Sub 4% dintre africani au fost imunizați

0 1.051

Pandemia de COVID-19 este departe de a se termina. Evoluția la nivel global este sinusoidală. În timp ce în unele țări, numărul cazurilor crește vertiginos (a se vedea cazul României), în altele situația e mult mai bună datorită restricțiilor impuse. În tot acest timp, specialiștii din sănătate au experimentat tot felul de tratamente anti-covid, dar au și dezvoltat noi variante de vaccinuri. Mai jos aveți unele dintre cele mai importate informații despre COVID-19:

  • Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a recomandat utilizarea tratamentului cu anticorpi, numit Ronapreve sau REGEN-COV, pentru pacienții cu risc crescut de spitalizare și forme severe. Cocktailul cu anticorpi fost folosit în procesul de tratare al fostul președinte american, Donald Trump. În prezent, acesta este în curs de examinare de către autoritățile europene, în timp ce Marea Britanie i-a dat undă verde luna trecută, iar americanii l-au aprobat pentru utilizare de urgență. De asemenea, OMS a solicitat companiei să reducă prețul tratamentului de anticorpi și să îl facă disponibil pentru toată lumea, în mod echitabil.

Portugalia va ridica toate restricțiile rămase, pe 1 octombrie. Anunțul a fost făcut joi de premierul Antonio Costa. Restaurantele, teatrele, cinematografele etc. vor putea primi la capacitate maximă.

  • Un tânăr de 12 ani din Olanda a cerut în istanță dreptul de a primi vaccinul, în ciuda obiecțiilor tatălui său. Tânărul dorea să-și viziteze bunica, care este pe moarte. În Olanda, copiii cu vârstele între 12 și 17 ani pot opta să fie vaccinați, dar au nevoie de permisiunea părinților. În cazul în care părinții nu sunt de acord, legea olandeză spune că judecătorii pot lua decizii în interesul copiilor.
  • Din cauza pandemiei de COVID-19, câștigătorii Premiilor Nobel pentru știință și literatură își vor primi premiile în țara de domiciliu, nu în Suedia cum era planificat inițial.
  • Sub 4% dintre oamenii din Africa au fost complet vaccinați. Acest lucru se întâmplă pentru că nu există suficiente doze de vaccin. Până în prezent, majoritatea dozelor de vaccin au ajuns în țările potente financiar, bogate și foarte bogate. Mai puțin de 1% au fost direcționate către țările cu venituri mici, conform celor declarate de președintele sud-african, Cyril Ramaphosa.
  • Novavax a solicitat OMS aprobarea vaccinului pentru utilizare de urgență. Aprobarea ar putea facilita transportul a milioane de doze în multe țări mai sărace.
Leave A Reply

Your email address will not be published.